Wpis z mikrobloga

@bi-tek 5300 przekracza mój budżet, chciałam zapolować na laptopa na koniec września i planowałam wydać tak max 5k, ale ten gp63 wydaje się super pod względem wydajności i chyba ma niezłe chłodzenie tez, a kiedys miałam Lenovo to był grzejnik więc legiona raczej nie chce mimo że chwała w testach
  • Odpowiedz
@bi-tek: w sumie to czym ten dream machines jest lepszy od msi gp63? jedyna różnica to chyba ten dysk SSD. No i zarówno ten asus jaki i lepki dream machines są znane z wysokich temperatur więc jakbyś mógł napisać dlaczego wybrać któryś z tych lapków zamiast gp63 to by było fajnie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Cytrynowe_Ananasy: Popatrzyłem sobie na złą wersje MSI, myślałem że to jest GL62, nie wiedzieć czemu (7gen)

Dysk SSD to raz i jest go całkiem dużo bo 512 GB i jest 100 zł tańszy od msi. Inna sprawą jest że jakość wykonania msi mi nie odpowiadała, i ten plastik jakiś dziwny jak wymieniałem w jednej sztuce paste.

Asus miał być tańszą alternatywą. Brałbym DM. Chłodzenie tam jest całkiem sensowne ale żeby
  • Odpowiedz
@przemo93c: nie da sie zrobic pasywnie chłodzonego łapka z takimi parametrami. Wiec albo bedzie przycinać albo bedzie chłodzić. W PC masz czesto 2x 120mm na gpu + 80-120mm na cpu a tutaj sa 2x 60mm na wszystko plus słaby dostęp powietrza.
  • Odpowiedz