Wpis z mikrobloga

@ediz4: nawiasem mówiąc, widzę, że polubiłeś komentarz @4tek . Może więc ty nam wyjaśnisz te podobieństwa między UE, a ZSSR, skoro twój przedmówca jakoś nie mógł sobie z tym poradzić?
  • Odpowiedz
@Kraker245: Plusuję bo UE to najlepsza rzecz jaka przytrafiła się Polsce na przestrzeni kilkuset lat razem ze strefą Schengen, czekam tylko na jakąś konkretną politykę na rzecz wyrównania poziomu życia we wszystkich regionach UE i na dalszą politykę akcesyjną skierowaną na kraje dziś będące w orbicie UE jak Norwegia, Islandia, Szwajcaria czy Andora.
  • Odpowiedz
@4tek: Dam plusa i tu i tu, bo prawda leży po środku. Nie podoba mi się strona w którą zmierza UE, ale to prawda,że to najelpsze co mogło się nam przytrafić, chociażby z powodu: otwartych granic i otwartych rynków pracy.
  • Odpowiedz
@ZaplutyKarzelReakcji: Chociażby limity na produkcje mleka (wiem ze zostaly zniesione, nie zmienia to faktu ze istnialy).
Jednakze moj komentarz mial charakter czysto smieszkowy, ja juz o polityce nie dyskutuje, szkoda nerwow.
  • Odpowiedz
@waro: Górnolotne? Tysiące regulacji co roku. Hmm. Normalnie funkcjonujące kraje - może Stany Zjednoczone choć oni też ostro popłynęli za kadencji Obamy. Ale czy trzeba koniecznie na kimś wzorować?
  • Odpowiedz
@ediz4: no porównałeś UE do być może i najgorszego totalitaryzmu w dziejach świata. A teraz nie jesteś w stanie wymienić lepiej funkcjonującego kraju na całym świecie? Bo te USA to chyba jendak trochę gorsze są pod względem kontroli obywateli...
  • Odpowiedz
@Kraker245: tak, jak nie wypowiadam się na tematy polityczne to chciałbym o coś zapytać...
o takie political fiction...

dzisiejsze USA, policjant, a jednocześnie terrorysta, prowadzi mniej lub bardziej otwartą wojnę m. in. z Rosją, ale i np. Chinami o tzw. dominację.

trochę im nie w smak, że jednocześnie Niemcy za wszelką cenę starają się dogadać
  • Odpowiedz
no porównałeś UE do być może i najgorszego totalitaryzmu w dziejach świata. A teraz nie jesteś w stanie wymienić lepiej funkcjonującego kraju na całym świecie? Bo te USA to chyba jendak trochę gorsze są pod względem kontroli obywateli

@waro: USA najgorszym totalitaryzmem? USA gorsze pod względem kontroli obywateli? Jesteś pewien?
UE dobrze funkcjonująca? Kiedy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przecież ona nawet sobie nie radzi z ochroną
  • Odpowiedz