Wpis z mikrobloga

• 2
@Lavie: glupia kura juz wypuszcza ziarno z dzioba, bo podpuszczona propaganda sobie umyslila, ze sie gruzem lepiej nasyci.

@pk347 Lis namawia kure na zmianę kurnika. Ale kura jest za głupia o daje się wodzic.
  • Odpowiedz
  • 2
@4tek Przypomnijmy, że to pierwszy rząd pis uczestniczył w negocjacjach nad traktatem lizbońskim. (o ile pamiętam czasy Fotygi ) - Co potem przedstawiano jako sukces ofc.
  • Odpowiedz
  • 12
@Variv: to Twój argument za tym, że Lizbona jest spoko? ( ͡º ͜ʖ͡º)

@4tek Nie mam jednoznacznego stanowiska (bo są plusy i są minusy). Po prostu irytuje mnie jak pis czasem narzeka na coś co sam negocjowal, a potem ich Prezydent podpisywał. Potem udają wielce zdziwionych jak by ktoś decydował za nich itp. Taka dwulicowosc mnie drażni.
  • Odpowiedz
@4tek: przeczytałem ze zrozumieniem, w przeciwieństwie do ciebie. Piszesz, że polski prezydent był niesamodzielny i wbrew jego woli Tusk wraz z mitycznym mainstreamem zmusili go do podpisania Traktatu. xD To, że przy czymś napiszesz fakt pogrubioną czcionką nie czyni tego faktem.
  • Odpowiedz
a tutaj daj plusa jeżeli uważasz, że UE ze wspólnoty gospodarczej zmienia się w ideologiczne alter ego ZSRS gdzie dobrobyt, pokój i postęp (znamienne, że OP nie wymienił już wolności) to puste hasła służące do mamienia naiwnych mas

@4tek: Mógłbyś podać przykłady na to podobieństwo do ZSRR?
  • Odpowiedz
Mógłbyś podać przykłady na to podobieństwo do ZSRR?

@rzep: I to jest ten moment, gdzie zapada taka niezręczna cisza. Ewentualnie adwersarz rzuca się z motyką na słońce serio pzyrównując UE do stalinowskiego aparatu represji.

Ja się nawet nie dziwię, że jest tyle przeciwników UE - wszak w ludzkiej naturze głęboko zakorzenione jest znalezienie sobie wroga, chęć walki, nawet gdy jest to walka z wiatrakami. Ciekawe czy oni sami zdają sobie
  • Odpowiedz
@Kraker245 Może i nie wszystko poszło w dobrym kierunku, może i nie ze wszystkim się zgadzam, ale zdaję sobie sprawę i doceniam że dzięki Unii mamy najdłużej trwający pokój w Europie
  • Odpowiedz