mogło ci się tak wydawać tydzień temu, ale Trump potem spotkał się z Putinem i teraz uważa, że Nord Stream jest ok, to "dobra konkurencja" i "życzy im szczęścia".
@Neratin: uważa, że NS jest ok, czy zhandlował pozwolenie na NS w zamian za coś innego? AAAA rozumiem, przyszedł i powiedział " cześć putin, przepraniam, że torpedowałem NS, uważam, że jest spoko, róbta co chceta, droga wolna" Wypopkowi znawcy polityki.
@50HerbatGreya biznesalert.pl/trump-nord-stream-2/, sam przyznaje, ze pozostaje im tylko konkurować, czyli nie ma już wpływu na te inwestycje. A gdybyś myslal, ze chodzi o dobro naszego regionu to uwaga: Chodzi o to, abyśmy napelniali ich kieszenie kupując amerykański gaz
przeciez ty nawet nie ptrafisz przeczytac i ztozumiec wprost napisanego tekstu
"Ztozumiec" to faktycznie nie "ptrafię", ale mimo wszystko liczyłem że przedstawisz jakieś informacje które udowodnią że w sprawie Nord Stream stanowisko Trumpa jest inne niż jego publiczna, osobista deklaracja.
Przypominam że mówimy o gościu, który 15 minut nie potrafi wytrzymać żeby się nie pochwalić na twitterze jakimiś rzeczywistymi czy urojonymi sukcesami.
@Neratin: Myślę, że należy zaczekać na czyny. Jakiś deal niewątpliwie poszedł między supermocarstwem, a upadającym mocarstwem regionalnym. Prawdopodobnie chodzi o Chiny, które są realnym przeciwnikiem USA; być może o Bliski Wschód. Jednakże natury tego dealu nie znamy i nie poznamy inaczej, niż z obserwacji skutków. Myślę, że Trump wynegocjował dobre warunki dla siebie. Zresztą pokazał się jako twardy negocjator. Najpierw pokazał, że stać go na wszystko, rozpieprzając ruską jednostkę w Syrii,
Pewnie tak samo "twardo" negocjował, jak z Koreą Północną (⌐͡■͜ʖ͡■)
@Neratin: Nie no, wojsk koreańskich nie zbombardował na dobry początek negocjacji... a z Putinem - od starych Polaków dowiedział się jak negocjować... "Z Wołoszynami poczciwey rozmowy nie masz, bo plemię złodzieyskie, przeto wszelką gadkę poczynay dawszy wprzódy w pysk"
No szkoda, myślałem że przynajmniej nam zwrot Tupolewa wynegocjuje.
"Z Wołoszynami poczciwey rozmowy nie masz, bo plemię złodzieyskie, przeto wszelką gadkę poczynay dawszy wprzódy w pysk"
Ok, widzę że to już obowiązująca narracja na prawicy: co prawda Trump wczoraj zrobił publicznie laskę Putinowi, ale to tylko taka "twarda" taktyka negocjacyjna.
Ryży na molo w Sopocie: zdrada i hańba. Trump w Helsinkach: nic się nie stało, Polacy nic się nie stało (⌐͡■͜ʖ͡■)
@Neratin: No, to sam widzisz że zgody w narodzie w tej sprawie nie ma. Co i nie dziwne, zważywszy na okoliczności i konsekwencje. Skoro jednak sami między sobą się nie zgadzamy, dlaczego Trump nagle miałby nam pomagać?
tak tylko pytam.
mogło ci się tak wydawać tydzień temu, ale Trump potem spotkał się z Putinem i teraz uważa, że Nord Stream jest ok, to "dobra konkurencja" i "życzy im szczęścia".
AAAA rozumiem, przyszedł i powiedział " cześć putin, przepraniam, że torpedowałem NS, uważam, że jest spoko, róbta co chceta, droga wolna"
Wypopkowi znawcy polityki.
Nie wiem, ale w obu przypadkach oznaczałoby to że nie chce "rozwalić nord stream" jak sugerowałeś wyżej, c'nie?
No tak to mniej więcej wyglądało na konferencji prasowej. Powiedział że jest spoko i że w
Brzmisz jakbyś był istnym demiurgiem polityki. Dzięki, że mogłem się od ciebie tyle nauczyć!
To oświeć mnie i wyjaśnij jakie gabinetowe ustalenia i deale świadczą o tym, że Trump chce rozwalić Nord Stream. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#!$%@?
"Ztozumiec" to faktycznie nie "ptrafię", ale mimo wszystko liczyłem że przedstawisz jakieś informacje które udowodnią że w sprawie Nord Stream stanowisko Trumpa jest inne niż jego publiczna, osobista deklaracja.
Przypominam że mówimy o gościu, który 15 minut nie potrafi wytrzymać żeby się nie pochwalić na twitterze jakimiś rzeczywistymi czy urojonymi sukcesami.
PS. @krzychol66, a jak ty oceniasz te
Jakiś deal niewątpliwie poszedł między supermocarstwem, a upadającym mocarstwem regionalnym. Prawdopodobnie chodzi o Chiny, które są realnym przeciwnikiem USA; być może o Bliski Wschód. Jednakże natury tego dealu nie znamy i nie poznamy inaczej, niż z obserwacji skutków.
Myślę, że Trump wynegocjował dobre warunki dla siebie. Zresztą pokazał się jako twardy negocjator. Najpierw pokazał, że stać go na wszystko, rozpieprzając ruską jednostkę w Syrii,
Pewnie tak samo "twardo" negocjował, jak z Koreą Północną (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
No szkoda, myślałem że przynajmniej nam zwrot Tupolewa wynegocjuje.
@Neratin: Nie no, wojsk koreańskich nie zbombardował na dobry początek negocjacji...
a z Putinem - od starych Polaków dowiedział się jak negocjować...
"Z Wołoszynami poczciwey rozmowy nie masz, bo plemię złodzieyskie, przeto wszelką gadkę poczynay dawszy wprzódy w pysk"
@Neratin: Najpierw niech Polacy
Ok, widzę że to już obowiązująca narracja na prawicy: co prawda Trump wczoraj zrobił publicznie laskę Putinowi, ale to tylko taka "twarda" taktyka negocjacyjna.
Ryży na molo w Sopocie: zdrada i hańba.
Trump w Helsinkach: nic się nie stało, Polacy nic się nie stało (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
mnie osobiście ten wrak nie jest do niczego potrzebny.
nie wiem, pytaj Trumpa i Macierewicza
http://m.niezalezna.pl/89164-trump-pomoze-odzyskac-wrak-tupolewa-minister-macierewicz-potwierdza