Wpis z mikrobloga

Mirki chciałbym into #medytacja, a nawet #taichi, jakieś opracowania? Książki? Chcę poznać trochę historii, ale też dlaczego to się robi tak a nie inaczej, dlaczego takie ruchy a nie inne, całe te przypływy energii, no, ogólnie chcę wiedzieć, co jest pięć ( ͡° ͜ʖ ͡°) jakaś przyjazna duszyczka pomoże? ( )
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

( ͡° ͜ʖ ͡°) bez przesady, po prostu sam muszę sobie przypomnieć autorów oraz zapytać mistrza co by polecił do home lerningu. Podrzuce ci kilka opracowań z ktorych ja korzystałem przy karate i przy kobudo takich typowo wyciszających i relaksujących technik z tymi na skupienie. Jak chcesz to dorzucę też podstawowe Kata na modłę okinawskiego karate ? @Przemek12309:
  • Odpowiedz
@Szrapnel: możesz mi też wysłać?

@Przemek12309: ktoś na mikro ostatnio wspominał o książce Trwała przemiana Daniela Golemana

Autorzy analizują, jak medytacja z modnego hobby może się zmienić w rytuał oczyszczający umysł oraz polepszający codzienne funkcjonowanie. Pokazują różne rodzaje medytacji i ich wpływ na poszczególne obszary mózgu, a co za tym idzie, na reakcje organizmu w różnych sytuacjach. Przedstawiają badania naukowe, z których wynika, że osoby medytujące lepiej znoszą
  • Odpowiedz