Wpis z mikrobloga

Chciałem polepszyć sygnał WiFi w TV bo mimo w miarę przyzwoitego routera (Xiaomi WiFi Router 3G) telewizor tak niefortunnie stoi względem tego routera, że ma do pokonania 2 ściany i 2 rzędy mebli i moc sygnału jak mierzyłem potrafi spaść nawet w okolice -65 dBm przez co stremowany obraz rzadko przekracza 1080p, a chciałbym osiągnąć 4K. Czy urządzenie takie jak https://mi-home.pl/inteligentne-urzadzenia/mi-wi-fi-repeater-2 zda zadanie? Najlepiej jak by to było Xiaomi, żeby nie było żadnego konfliktu przy łączeniu urządzeń.
#xiaomi #wifi #siecikomputerowe #pcmasterrace
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kic3k: wiadomo kabel był by najlepszy ale mieszkanie rok po remoncie i został bym zaszlachtowany jak bym teraz puścił kabel przez pół mieszkania ( ͡° ͜ʖ ͡°) chyba zamówię ten repeater i tak nic innego nie widzę co można być kupić zamiast niego
  • Odpowiedz
@Kic3k: Rok temu nie miałem w ogóle planach posiadania TV, ale jakoś potem zmieniłem zdanie i teraz mam kłopot:) Mieszkam w bloku więc średnio jest tu dostępnych 10-15 sieci WiFi, nie widzę w specyfikacji TV na necie jaki ma moduł bezprzewodowy (Samsung UE55MU6272). Ruter obsługuje 5Ghz ale z tego co widzę TV łączy się przez 2,4GHz, więc chyba niestety ten, tak to wygląda na routerze:
MaxDamage - @Kic3k: Rok temu nie miałem w ogóle planach posiadania TV, ale jakoś pote...

źródło: comment_VoAnhhZ1J95YsdSkDAlHASg5WBVj2Czg.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz