Pora trochę odświeżyć ten #sziszucontent. Do tej pory pisałem tylko poważne długie wpisy, a teraz naszła mnie ochota na krótkie #przemysleniazdupy. Być może będzie więcej wpisów pod tym tagiem o takim luźnym schemacie.
Ostatnio w pociągu zdarzają mi się coraz to głupsze sytuacje wystawiające mnie na cierpliwość - w sumie mamy sezon, to nic dziwnego. Więcej ludzi, więcej nastolatków, więcej ćpunów. Ot, tak dla przykładu - parę dni temu dziewczyna pokazując mi bilet, który zapisany miała w galerii pokazała mi także przypadkiem kilka, bo o ile dobrze widziałem to w pięć nagich zdjęć. No ale czego spodziewać się po 17 latkach. Ja nie narzekałem, a kierownik tylko płakał, że go nie zawołałem do pasażerki.
Kolejna osoba to babcia, która wsiadła na stacji Zadupie Wielkie z KRZYKIEM, że ten pociąg jest pełen11!11oneon1! Kasy w jej miejscowości nieczynne, a ona sobie ŻYCZY biletu z miejscem i jej nie obchodzi to, że miejsca nie ma. Trzydzieści minut zajęło tłumaczenie kierownikowi (ja mam w tym czasie ciekawsze obowiązki) przekazanie tej Pani, że miejsc nie ma i z d--y ich nie wyciągniemy, a wagony jadące z tyłu to wagony przeznaczone na zwrot i którymi żaden pasażer nie może jechać.
A tak myśląc o wakacyjnych pociągach - ostatnio był Opener, w sumie przeciwieństwo Woodstocku na kolejach. Impreza w pociągu, ciągła zabawa. Bardzo żałowałem, że nie udało mi się tymi pociągami jechać, ale opowieści i nagrania są.
Właśnie! Część z was chciała usłyszeć coś o kibicach, to wam opowiem.
Jedziemy sobie pociągiem i dostaje informacje, że doczepiają nam dwa wagony z kibicami Legii. Jechało nam się super, aż gdzieś przed Wrocławiem mijamy grupkę kilkudziesięciu/set kibiców śląska, a chwilę później stajemy w szczerym polu, bo jakiś idiota zaciągnął hamulec ręczny. xD
Co się okazało to naszym pociągiem po cichu jechało dwóch kibiców śląska z biletami, których zadaniem było zatrzymać pociąg. Na szczęście zatrzymali go trochę później niż trzeba było i zanim tamci kibole zdążyli dobiec to my już postawiliśmy pociąg na nogi i odjechaliśmy w siną w dal. Ale min tych 5 Policjantów to nie zapomnę nigdy, bo chyba zdążyli już w majty porobić. ( ͡°͜ʖ͡°)
Doooobra, rozpisałem się. Życzę miłego Piątku wszystkim! :D I zapraszam do komentowania i pytania.
@Flypho: Raz wracając z meczu rejsówką w 30 osób mieliśmy eskortę 60 policjantów, a i tak nas wyrzucili w Pieścirogach bo "oni tu kończą trasę" i do rana trzeba było czekać na kolejną rejsówkę...
@Shishu jak to jest z tymi pociągami na Woodstock? Bo piszesz że przeciwieństwo, a ja jechałem (co prawda raz, później już samochodem jeździłem) i było całkiem spoko. Pomijając przepełnione wagony to nawet bardzo spoko.
To jest trochę smutne, że gliniarze w Polsce, wiedząc, że takie akcje mają miejsce nie noszą broni automatycznej, żeby w razie właśnie takich wypadków nie ryzykować życia swojego i ludzi spokojnie sobie pociągiem jadących tylko otworzyć regularny ogień w stronę takiej dzikiej hordy.
Jedziemy sobie pociągiem i dostaje informacje, że doczepiają nam dwa wagony z kibicami Legii. Jechało nam się super, aż gdzieś przed Wrocławiem mijamy grupkę kilkudziesięciu/set kibiców śląska, a chwilę później stajemy w szczerym polu, bo jakiś idiota zaciągnął hamulec ręczny. xD
Co się okazało to naszym pociągiem po cichu jechało dwóch kibiców śląska z biletami, których zadaniem było zatrzymać pociąg.
Ostatnio w pociągu zdarzają mi się coraz to głupsze sytuacje wystawiające mnie na cierpliwość - w sumie mamy sezon, to nic dziwnego. Więcej ludzi, więcej nastolatków, więcej ćpunów. Ot, tak dla przykładu - parę dni temu dziewczyna pokazując mi bilet, który zapisany miała w galerii pokazała mi także przypadkiem kilka, bo o ile dobrze widziałem to w pięć nagich zdjęć. No ale czego spodziewać się po 17 latkach. Ja nie narzekałem, a kierownik tylko płakał, że go nie zawołałem do pasażerki.
Kolejna osoba to babcia, która wsiadła na stacji Zadupie Wielkie z KRZYKIEM, że ten pociąg jest pełen11!11oneon1! Kasy w jej miejscowości nieczynne, a ona sobie ŻYCZY biletu z miejscem i jej nie obchodzi to, że miejsca nie ma. Trzydzieści minut zajęło tłumaczenie kierownikowi (ja mam w tym czasie ciekawsze obowiązki) przekazanie tej Pani, że miejsc nie ma i z d--y ich nie wyciągniemy, a wagony jadące z tyłu to wagony przeznaczone na zwrot i którymi żaden pasażer nie może jechać.
A tak myśląc o wakacyjnych pociągach - ostatnio był Opener, w sumie przeciwieństwo Woodstocku na kolejach. Impreza w pociągu, ciągła zabawa. Bardzo żałowałem, że nie udało mi się tymi pociągami jechać, ale opowieści i nagrania są.
Co się okazało to naszym pociągiem po cichu jechało dwóch kibiców śląska z biletami, których zadaniem było zatrzymać pociąg. Na szczęście zatrzymali go trochę później niż trzeba było i zanim tamci kibole zdążyli dobiec to my już postawiliśmy pociąg na nogi i odjechaliśmy w siną w dal. Ale min tych 5 Policjantów to nie zapomnę nigdy, bo chyba zdążyli już w majty porobić. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Doooobra, rozpisałem się. Życzę miłego Piątku wszystkim! :D I zapraszam do komentowania i pytania.
#truestory #kibice #pkp #intercity
@Flypho: xD
Co w tym smiesznego? XD