Wpis z mikrobloga

@50HerbatGreya Nie nie, starter pack wykopowego lewaka to jest: - to wcale nie była lewica/neuropa/antifa... Za każdym razem gdy jakieś lewicowe ugrupowanie przypomni wszystkim jaką umysłową ociężałością charakteryzuje się większość jego członków xD.
@lugia: Twoje poczucie moralności wbrew pozorom wcale nie bierze się z Twojego wnętrza, tylko z Twojego wychowania w takiej a nie innej kulturze, która rozwijała się przez wieki w oparciu o chrześcijaństwo.
@glonstar: @sorek:
Sumerowie, Egipt, Starozytna Grecja, Rzym - non stop wojny, gwalty, glod, smrod i ubostwo.
Przyszlo Chrzescijanstwo i nagle nastal spokoj i Nirvana, tak?:)
No niezle chlopaki. Macie braki wiedzy na kazdym mozliwym polu, od waszej religii, po teologie, psychologie, filozofie na zwyklej biologii i historii konczac.
@ogtf: Był, ale tylko formalnie, ponieważ był ochrzczony jako katolik i nigdy nie dokonał formalnej apostazji. BTW tak samo formalnie katolikiem jest Adam Darski, znany jako Nergal.

@loczyn: Sam masz spore braki, skoro wyciągasz takie wnioski z moich wypowiedzi. Nigdzie nie pisałem, tego, co żałośnie próbujesz mi imputować.
Po raz kolejny pytam: ile przeczytałeś prac klasyków filozofiii, by ich w ogóle komentować? Ani jednej? Tak myślałem.

Ciężki czasy dla filozofiii - zewsząd prostaki nacierają. I wydaje im się, że w ogóle ich głos ma znaczenie w dyskusji.

Do książek!

@biliard: O i ja też się zgadzam z tym, że przeciętni ludzie nie mają kompetencji by filozofować, tworzyć prawo, czy rządzić(ja również). A jak się to ma do Marksa i
Sam masz spore braki, skoro wyciągasz takie wnioski z moich wypowiedzi. Nigdzie nie pisałem, tego, co żałośnie próbujesz mi imputować.

@glonstar:

Sam to napisałeś:

Jak każdy będzie brał swoją moralność z własnego wnętrza, to daleko nie zajedziemy, bo np. złodzieje będą uważali, że to jest normalne i całkiem moralne, że jak się czegoś nie ma, to się kradnie komuś, kto ma. Podobnie będą uważali mordercy, gwałciciele i wszyscy inni złoczyńcy. Dlatego