Wpis z mikrobloga

Ktoś na publicznej grupie na facebooku zaoferował pracę na jakimś straganie, od 10 do 21 CODZIENNIE (w weekendy też) za 4000 na rękę, poziom januszerki oraz typowe podejście typu "ale ci młodzi teraz rozczeniowi" zawsze mnie rozbraja xD

#januszebiznesu #heheszki #humorobrazkowy #grazynacore #rakcontent #pracbaza
U.....y - Ktoś na publicznej grupie na facebooku zaoferował pracę na jakimś straganie...

źródło: comment_4FOO1zuUQGjTHD6hChRt48QEKyCxx6ew.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Uncy: 12zl/h xd, stawka rynkowa tylko trzeba znalezc kogos zainteresowanego takim wymiarem godzinowym.

"Dla uczacego sie" haha, co tacy ludzie maja w glowie? Nie uczacy sie powinien pracować 700h, 20h w miesiacu na wlasne sprawy powinno chyba styknac xd
  • Odpowiedz
@Uncy: szczerze powiedziawszy 22lata temu jak by ktoś dał mi taka propozycje a nie cholerne polbruki i inne prace aby jakoś zapiać życie, to bym czuł się jak bym Boga za nogi złapał.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ja osobiście aby zarobić na szkole musiałem fizycznie wiele ton przerzuci rękoma wiec jak dla mnie taka propozycja jest okej
  • Odpowiedz
Moim zdaniem dobrze że ludzie ogarnęli to żeby nie robić z siebie niewolników, i zaczynają walczyć o uczciwie zarobki w normalnym wymiarze godzin, a nie robić lache Januszowi biznesu za to że zgodził się ich zatrudnić za więcej niż minimalna krajowa ale na warunkach po przeliczeniu których przeliczeniu i tak wychodzi wielki ch*j. Rocznik 96 here, wiedzcie że znamy swoją wartość na rynku pracy i chcemy zarabiać na poziomie który pozwoli nam
  • Odpowiedz
pomijam fakt tych nadgodzin bo to dwa etaty są ale k---a ile wy oczekujecie godzinowo za sprzedawanie kartofli na straganie? rynek pracownika jest spoko tylko poczekajmy parę lat i dzięki takim działaniom za worek ziemniaków będziemy płacić workiem pieniędzy ;)
  • Odpowiedz
@buben321: Sam jestem rocznik 84 i bardzo dobrze, że młodzi chcą godnie zarabiać i nie dawać się dymać.
Starsze pokolenie nie miało wyjścia albo odwagi sam nie wiem.
Przytoczę wywiad z jednym elektrykiem ;)
KILa - @buben321: Sam jestem rocznik 84 i bardzo dobrze, że młodzi chcą godnie zarabi...
  • Odpowiedz
@Ranger: No i co z tego? Dlatego, że nie mają doświadczenia w IT czy wykształcenia mają zapierdzielać u jakiegoś janusza 11 godzin dziennie nawet w weekendy za takie pieniądze? Daj spokój
  • Odpowiedz
@Uncy: moim zdaniem lepsze to niż zbieranie puszek cały miesiąc, żeby ustukać 500zł... Poza tym praca na targu jest spoko - siedzisz sobie tylko, śmieszkujesz z innymi sprzedawcami, itd. Ktoś to musi robić.
  • Odpowiedz
@Uncy janusza jak janusza xd za młodu, gdy człowiek był niezbyt rozgarnięty dorabiałam sobie w naszej pięknej poczcie narodowej. Na lato w centrum miasta wyciągają przed placówkę taki ogromny, ciężki, nieporęczny wózek i sprzedają gadżety. Praca od 9-10 do 18-20 (zależało od pogody, ale wiadomo, min. te 8 godzin), zlecenie, kasa zależy od obrotu znaczkami. Oczywiście poniedziałek - niedziela, wózek co wieczór do schowania z powrotem do placówki - radźta se
  • Odpowiedz