Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się nad podpisaniem umowy b2b w sektorze IT. Tylko średnio podoba mi się zapis o rękojmii wg której "W Okresie Rękojmi (12 miesięcy) Partner zobowiązuje się niezwłocznie usunąć zgłoszone wady dotyczące Rezultatów." Czy ktoś z was ma/miał coś takiego zapisanego w umowie? Bo ja sobie nie wyobrażam np. po rozwiązaniu współpracy z firmą martwić się przez 12 miesięcy czy coś będzie nie tak. Jak to wygląda w praktyce. Z góry dzięki za wszelką pomoc.
#praca #pracait #umowa #b2b #prawo #dzialalnoscgospodarcza
  • 12
@Adams_GA: A to nie powinno być tak, że jeżeli podpisuję umowę B2B z firmą X, która realizuje projekt dla firmy Y, to gdy firma Y zgłosi wady rezultatów, to wtedy jest to odpowiedzialność samej firmy X, a nie moja (szczególnie, że już wtedy bym hipotetycznie nie współpracował z firmą X)?
@visca: Najprawdopodobniej Y ma taki zapis z X w związku z tym X wymaga go również od Ciebie z pkt. widzenia biznesowego raczej normalne, jednak w bodyleasingu nie stosujemy takich zapisów ponieważ to Y nadzoruje Twoją pracę
@visca trochę ciekawa musi być definicja wady, czym jest wada, kiedy powstala, czy powstała na skutek twojej pracy czy osób które potem coś zmienialy. Musieliby chyba ci udowodnić że to twój konfig czy błędy....I co podadzą cię do sądu panie ale pan #!$%@?, ale ja tego tak nie robiłem. Zrobil pan! Nie. No i niech ci udowodnią
@visca zależy czy trafisz na Janusza czy nie. Część firm traktuje b2b poważnie a część wie że jest to wał i nie będą cię ścigać za nic