Aktywne Wpisy
Oczekiwania #julka vs rzeczywistość be like:
#bekaztwitterowychjulek #logikarozowychpaskow
#przemyslenia #przemysleniazdupy
#bekaztwitterowychjulek #logikarozowychpaskow
#przemyslenia #przemysleniazdupy
Serpentens +107
Kiedyś uważałem Gothica 3 za czarną owcę w całej serii. Kompletnie różnił się od poprzedników - brak wyraźnie zarysowanego głównego wątku fabularnego, odejście od podziału na rozdziały, brak możliwości formalnego dołączenia do gildii, taki trochę TES w świecie Gothic. Do tego dochodziły koszmarne jak na tamte czasy wymagania z kosmosu i masa błędów.
Jednak wraz upływem czasu i wprowadzonych poprawkach uważam że to najbardziej grywalna gra z serii jeśli chodzi o swobodę
Jednak wraz upływem czasu i wprowadzonych poprawkach uważam że to najbardziej grywalna gra z serii jeśli chodzi o swobodę
Czy jest jakakolwiek opcja na to aby ominąć garnitur i/lub krawat, a mimo to nie wyglądać idiotycznie?
Czy można to załatwić nie wydając milionów monet?
Do czego zmierzam - szykuje się nam wesele, w związku z nim zakup ubrań, które potem nie będą kompletnie potrzebne (np garnitur czy eleganckie buty). Nie chcę żeby niebieski wyglądał jak dziad, albo wsiur granatem od pługa oderwany, ale jazda kilkaset km + ubiór + koperta dają nam taki wydatek, że ja kompletnie bym sobie podarowała tę zbędną imprezę, ale to nie moja decyzja.
#modameska #wesele #slub #niebieskiepaski i zaryzykuję #ubierajsiezwykopem (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Koszula niebieska + granatowa marynarka
Spodnie szare ktore nosze codziennie
Pasek/buty czarne
@zasadzka01: wesela nie było żadnego od 2010 roku, nie ten typ pracy, na szkołę/uczelnię jesteśmy nieco za starzy, umrzeć jeszcze nikt nie umarł. Coś jeszcze?
Do tego reserved, zara - tam by też coś wpadło.
@nama: mamy na oku Bytom i Zarę, jedne spodnie w Top Secret mi mignęły, więc też zajrzymy, no i poza tym kilka męskich sklepów
Koszula Zara - 100 pln
Marynarka reserved - 320 pln
Spodnie reserved - 80pln
Pasek czarny uj wie co i za ile
Buty lasocki - 260 pln
I w sumie to mam ten plus ze w tyrze chodzę w koszulach i marynarkach.
@KarolEs: no to pewnie sporo zmienia (✌ ゚ ∀ ゚)☞ ale z takiego zestawu w sumie i tak wszystko przydaje się codziennie bardziej niż garnitur, więc w ogólnym rozrachunku wychodzi na spory plus.
@zasadzka01: m.in. te same spodnie mamy na oku. A za marynarki dziękuję, bo nawet nie brałam TS
@matra: czyli garnitur się przyda
Szare chinosy, granatowa marynarka (ale nie od garnituru), do tego biała koszula, jak na lato to może wziąć z bawełną o splocie oksfordzkim - dość dobrze oddycha a nie gniecie się tak jak len.
Do tego buty - brązowe lub czarne, w jakich mu będzie lepiej (brązowe są mniej formalne ale jako gość przejdzie bez problemu).
Skoro nie chce iść w garniturze i nie ma dużego budżetu to niech idzie w zestawie koordynowanym jeśli to nie jest ktoś bliski.
Beżowe/szare spodnie+biała/błękitna koszula+ granatowa marynarka do tego poszetka biała i prosty krawat w mikrowzór.
Nigdy nie dobierajcie dodatków pod kolor sukienki partnerki bo to największy rak i januszerka.
Co do butów to najprostszę oxfordy/brogsy wystarczą przy tym stroju.