Wpis z mikrobloga

I c--j k---a. Kontrolka check engine mi się dziś zapaliła.

W c--j mam p--------e? Silnik pracuje normalnie, nie zauważyłem żadnej utraty mocy czy coś.

Leon 2003
#motoryzacja
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lubie-sernik: Jak jestes paranoikiem rozwaz kupno na allegro interfejsu diagnostycznego, ja dorwalem do Opla za 150 PLN i teraz jak cos wyskoczy moge sam zczytac i skasowac bledy [ze smartfona, laczy sie po BT]. Niczego to nie naprawi, ale przynajmniej od razu wiem gdzie co sie sypie i moge googlowac.
  • Odpowiedz
@lubie-sernik:
Sprawdzaj olej, czy paski nie sa luźne, czy nic nie słychać. Jak wszystko jest oki to pewnie elektronika siada.
Ja mam Peżo 206 99' i tam pol roku CHECK ENGINE ON a drugie pół roku zgaszone i tak na zmiane. P------e.
Kocham cie mój serniczku bezrodzynniczku <3 szerokości i oby ci sie nie rozkraczył gdzieś aut na drodze.
  • Odpowiedz
@lubie-sernik

Check engine może mieć wiele przyczyn.
Jak chcesz to mam VCDSa, jutro będę w Krakowie - możemy się umówić to ci sczytam błędy. W razie czego PW.

PS. Walniety czujnik światła stop to faktycznie standard w starszych VAG. W benzynie świeci wtedy check engine, a w dieslu kontrolka świec zerowych. Jakby ci padł to uważaj z kupowaniem nowego, bo są przynajmniej dwie wersje. Trzeba też wiedzieć jak to wymienić, bo
  • Odpowiedz
Mam Toledo, rówieśnika. W tym roku check engine zapaliła się już trzeci raz, zawsze to jakieś problemy z elektryka :/
Auto na serwisie już trzy tygodnie. Kurła.
  • Odpowiedz