Aktywne Wpisy
Antorus +535
Zróbcie już ta aborcję do 12 tygodnia i po sprawie, tak jest w całej Unii prawie. Po co znowu się żreć o takie bzdety jak tu trzeba państwo do kupy poskładać i odbudować relacje ze wszystkimi sojusznikami.
Katoliccy fanatycy zawsze mają wyjście: po prostu nie robić sobie aborcji xD bo to nie tak, że biegają lewackie bojówki i ładują baby w ciąży na nosze siłą. Chociaż tvpis mógł to wam tak przedstawić.
Katoliccy fanatycy zawsze mają wyjście: po prostu nie robić sobie aborcji xD bo to nie tak, że biegają lewackie bojówki i ładują baby w ciąży na nosze siłą. Chociaż tvpis mógł to wam tak przedstawić.
dariusz44 +569
#bekazpisu #wybory #oswiadczenie
Uwaga mam ważny komunikat, do wszystkich symetrystów twierdzących, że żadna władza nigdy nikogo nie rozliczyła, i nikt z PISu nie pójdzie siedzeć.
Otóż nikt nigdy w historii 3RP nie łamał prawa tak masowo, i bezczelnie jak PIS. I bekną za to NA PEWNO!
Zatem spotkajmy się za rok, od utworzenia nowego rządu, i jeżeli żaden z czołowych polityków PiS (Obajtki, Ziobry, Szydła i tak dalej. Pierwszy garnitur PISu)
Uwaga mam ważny komunikat, do wszystkich symetrystów twierdzących, że żadna władza nigdy nikogo nie rozliczyła, i nikt z PISu nie pójdzie siedzeć.
Otóż nikt nigdy w historii 3RP nie łamał prawa tak masowo, i bezczelnie jak PIS. I bekną za to NA PEWNO!
Zatem spotkajmy się za rok, od utworzenia nowego rządu, i jeżeli żaden z czołowych polityków PiS (Obajtki, Ziobry, Szydła i tak dalej. Pierwszy garnitur PISu)
Nie potrafię sobie wyobrazić, gdyby zamiast pieniędzy, ludzie używali kryptowalut. Jest to po prostu nieopłacalne. \
Stąd pytanie do ekspertów, jak duża jest możliwość używalności BTC, tzn. do ile transakcji/s oraz na ile milionów/miliardów użytkowników gotowy jest dzisiaj Bitcoin?
Patrząc na wahania kursów i jak podatny na plotki jest to rynek, nikt mi nie wmówi, że Bitcoin to ,,wirtualne złoto" xD
W takim razie jaka jest rola Bitcoina oraz kryptowalut w dzisiejszych czasach poza rynkiem spekulacyjnym?
https://www.news.com.au/finance/money/investing/fatal-flaw-thats-doomed-bitcoin/news-story/533ad826ee91c70318bdf8f7b50ef989
#bitcoin #kryptowaluty #blockchain #btc
To już ostatnie lata gdy waluty z PoW mają jakiekolwiek znaczenie - przestarzała technologia.
Btw ten obrazek chyba sprzed roku jest
trochę więcej, czyli ile konkretnie?
@SoulShredder: oczywiście, że zużywają i to kosztuje i ja bardzo chciałbym obejść się tego pośrednika, jakim są banki, dlatego bardzo interesują mnie liczby jak to wszystko wygląda w praktyce.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2542435118301776
"The Bitcoin network can be estimated to consume at least 2.55 gigawatts of electricity currently, and potentially 7.67 gigawatts in the future, making it comparable with countries such as Ireland (3.1 gigawatts) and Austria (8.2 gigawatts)."
Ethereum nie liczą ale gdzieś tyle samo.
Wzrost 10-20 razy i więcej prądu idzie na kopanie niż produkuje cała Afryka.
Póki co jak dla mnie:
Bitcoin, kryptowaluty = rynek spekulacyjny.
@Zapaczony: tak obecnie to z 500tys ludzi by dało radę patrząc ile ja płacę to tak by było.
Ogólnie fetysz z płatnościami jest głupi bo Visa i PayPal mają już mniejsze market capy od btc więc jako transfer kasy to
@WeselnyGiermek00: w takim razie jaka jest opłacalna używalność
Bitcoin, kryptowaluty = rynek spekulacyjny + coś jeszcze
Nie było tego typu wynalazku w historii, poza internetem. Warto być sceptycznym, ale polecam śledzić temat na bieżąco mimo wszystko.