Wpis z mikrobloga

powiedzcie mi o co chodzi z tymi strojami drużyn? Tunezja ma czerwoną flagę - gra w białych strojach, Anglia ma białą - gra w czerwonych. Z Argentyną/Islandią było to samo. Islandia na biało-niebiesko, Argentyna czarno (albo ciemno granatowo). O co chodzi, że te kolory są odwrotnie niż flagi? #mecz #kiciochpyta
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@crowbar to zależy od tego, która drużyna występuje w roli gospodarzy, a która w roli gości. Teraz Anglicy grają jako goście więc występują w wyjazdowych strojach. Oczywiście gospodarze/goście to tylko umowne terminy na mundialu.
  • Odpowiedz
@crowbar: Stroje drużyn narodowych nie oddają do końca narodowych barw. Wiesz jaką flagę ma Brazylia i w jakich strojach gra? A czy Niemcy grają w czarno-żółto-czerwonych strojach? Plus Tunezja gra niby jako "gospodarz" i gra w pierwszym komplecie strojów a Anglia w drugim jako "goście".
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mariner0s @pebu ok, ja to rozumiem, że chodzi o umowne bycie gospodarzem. Ale popatrzcie jak to wygląda - kolory odwrotne od narodowych a mecz na terenie neutralnym, w czasie turnieju. Jak dla mnie zupełny bezsens. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@crowbar w każdym spotkaniu reprezentacji niezależnie od tego czy to mecz towarzyski, turniejowy czy eliminacyjny jedna drużyna gra w pierwszych strojach a druga w wyjazdowych. Dla Tunezji strojami domowymi są właśnie takie jednolicie białe.
Co do doboru samych kolorów spójrz na reprezentację Włoch niebiesko-białe stroje nie nawiązują do kolorów z flagi. Biało-czarne stroje reprezentacji Niemiec również nie są wziete z flagi itd.
  • Odpowiedz