Aktywne Wpisy

janek_m +26
Nie wiem, czy to tylko moja głowa, czy faktycznie świat oszalał, ale odnoszę wrażenie, że nagle picie alkoholu stało się... passé. Nie mówię o patologicznym chlaniu na umór – to wiadomo, że słabe. Ale teraz nawet lampka wina do kolacji to dla niektórych powód do moralnej krucjaty.
I wiecie co? Śmieszy mnie to. Bo wygląda to trochę jak nowe religie. Ludzie, którzy jeszcze parę lat temu robili „kreskę” na imprezie i wciągali wszystko
I wiecie co? Śmieszy mnie to. Bo wygląda to trochę jak nowe religie. Ludzie, którzy jeszcze parę lat temu robili „kreskę” na imprezie i wciągali wszystko

szejk_wojak +18
#linux #c-----------t
Po raz pierwszy zainstalowałem tego słynnego Linuxa, w ostatecznym akcie poszukiwania zastosowania dla starego laptopa na którego nie mam pomysłu.
Chryste. Moja główna myśl to pic rel.
Przecież to g---o jest nieużywalne xD Ok, zainstalowałem na pałę Ubuntu więc może to dlatego (ale to chyba jest najpopularniejszy i najprostszy i wgl beginner friendly tak?), pobieram jeszcze Nobarę bo chcę zrobić coś pokroju HTPC do multimediów i lekkich gierek.
Po raz pierwszy zainstalowałem tego słynnego Linuxa, w ostatecznym akcie poszukiwania zastosowania dla starego laptopa na którego nie mam pomysłu.
Chryste. Moja główna myśl to pic rel.
Przecież to g---o jest nieużywalne xD Ok, zainstalowałem na pałę Ubuntu więc może to dlatego (ale to chyba jest najpopularniejszy i najprostszy i wgl beginner friendly tak?), pobieram jeszcze Nobarę bo chcę zrobić coś pokroju HTPC do multimediów i lekkich gierek.
źródło: jezu-wy-tu-tak-zyjecie-nietoperz
Pobierz

Czemu takie opisanie metody nie działa? Chciałbym przekazać do niej parametry z POSTMANA poleceniem post wpisując odpowiednie rzeczy do "param".
@RequestMapping(value="/addUser/{id}/{name}/{password}/{email}")
@ResponseBody
public String addUser(
@PathVariable("id") int id,
@PathVariable("name") String name,
@PathVariable("password") String password,
@PathVariable("email") String email){
UserDataAccesObject.users.add(new User(id,name,password,email));
return "ok";
}
źródło: comment_C0F5PB9XTUfTQbwkIalet0ZM1zwSz0D8.jpg
PobierzOk już wiem jak
@RequestMapping(value="user", method = POST)public String addUser(@RequestBody User user)
Mniej wiecej tak. Generalnie unikaj tez dawania slow typu add/delete/update w sciezce i zamiast tego wywoluj odpowiednie metody HTTP.
@Eoghan: wpisuje tak jak Ty mówisz i też błąd
źródło: comment_kuh4OUHGsTC0MNW1I3yNycdSyMLFNrQz.jpg
Pobierzto samo
@RequestMapping(value="addUser") czy @RequestMapping(value="addUser/{id}/{name}/{password}/{email}",method = RequestMethod.POST,consumes = "application/json")
Z jednej strony wysyłasz formularz postem, z drugiej dodajesz zmienne w urlu, z trzeciej oczekujesz, że ktoś Ci prześle jakiegoś jsona. Zdecyduj się trochę :)
@RequestMapping(value="addUser",method = RequestMethod.POST,consumes = "application/json")@ResponseBody
public String addUser(
źródło: comment_LLYc1FqblimctnugjXY2HWmapg9oK1IB.jpg
PobierzGeneralnie błąd Twój jest taki, że używasz adnotacji @RequestParam żeby robiła robotę za to, za co odpowiedzialna jest adnotacja @RequestBody.
Tutorial na