Wpis z mikrobloga

O k---a jakie śmieszne są memy, że hehe w Polsce łamana jest Konstytucja! Bo rozumisz Mati, bo to tylko takie krzyczenie tych debili lewaków, hehehe, a tak naprawdę to w dupie mamy nasz kraj, ważne że lewaków d--a boli. Fajnie jak by tak jeszcze więcej memów zrobić i całkowicie rozmyć temat, c--j z Konstytucjom, to takie coś żeby se dupę podetrzeć, a głupie lewaki krzyczom, hahahaaaaa kwiiik.

Jesteście k---a królami komedii, lemingi.

#polityka #neuropa #4konserwy #bekazprawakow #bekazpodludzi
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@djtartini1: Ale to się nie kłóci. Konstytucja może się komuś nie podobać, może wymagać zmian, ale jednocześnie trzeba jej przestrzegać, dokąd się nie uchwali lepszej.

Tak samo uważasz, że jeśli nie zgadzam się z zapisami kodeksu drogowego, to mogę go nie przestrzegać?
  • Odpowiedz
@jamtojest: No tak, tak zgadzam się. Natomiast robienie z konstytucji tekstu objawionego jak na marszach kod mnie razi strasznie i przypuszczam, że część obserwatorów tego cyrku może mieć podobne odczucia.
  • Odpowiedz
  • 0
@djtartini1: Ale on jest obowiązkowy dla władz i łamanie tych zapisów powinno być surowo karane. Tylko przestrzeganie prawa umożliwia stabilne funkcjonowanie państwa. A niestety boję się, że wytworzono precedens. Teraz żadne prawo już nie jest jednoznaczne, zawsze można powiedzieć, że jest źle i my go nie będziemy przestrzegać. Nie boisz się, że kiedyś u władzy znajdzie się naprawdę Zła Partia, która postanowi to wykorzystać?
  • Odpowiedz
@jamtojest: jasne, że się boję. Natomiast jak już napisałem za bardziej szkodliwe uważam łamanie przez pis prawa rzymskiego, które powinno być elementarzem i pod tym względem jest ważniejsze od konstytucji, którą pis może sobie zmienić. W dodatku spór jest upolityczniony, bo po łamało również konstytucję, co pokazuje jak łatwo wykorzystać takie hasła do manipulacji wyborcami w te czy wewte.
  • Odpowiedz