Wpis z mikrobloga

#iphone #ios #apple
Niedługo przesiadam się na iPhona, będę zmieniał też komputer (być może mac mini).
Gdzie najlepiej kupić iPhona?
U operatora, u oficjalnego dystrybutora czy z alledrogo?
Co dostanę oprócz iPhone i akcesoriów?
Do czego będę musiał się przyzwyczaić z iOS?
Gdzie szukać przecieków na temat nowego SE?
  • 12
@aarahon: na pewno bedziesz musiał sie przyzwyczaić że iOS sie nie zacina XD a tak serio to ja np kazdego ip biore w orange na abo (najlepsze oferty), jezeli chodzi o SE to wydaje mi sie ze poki co nie planuja wypuszczac tego telefonu. W pudelku masz telefon, sluchawki i adapter z kabelkiem
@aarahon: zależy czy chcesz fakturę, czy chcesz mocno przycebulić i jaki model cię interesuje
Jak co dostaniesz?:D Możesz liczyć na jakieś szkło i ewentualnie gównoobudowę jak kupisz na allegro.
Ja bym szukał na twoim miejscu sklepu na allegro który wystawia fakturę i istnieje już kilka lat ( no i oferuje odbiór osobisty)
Ostatni android jakiego używałem to był desire z i później chwile S3, według mnie do niczego, przesiadasz się i
Gdzie najlepiej kupić iPhona?

@aarahon: U autoryzowanego sprzedawcy. iSpot, Cortland, Media Markt, Media Expert, Komputronik, x-kom, oleole, Electro, Euro RTV AGD - do wyboru.

Co dostanę oprócz iPhone i akcesoriów?

? XD
W zestawie ładowarka, kabel, słuchawki.

Do czego będę musiał się przyzwyczaić z iOS?

Do wszystkiego. Inne przechodzenie między aplikacjami, 3D-Touch, brak dymków na Messengerze, itd.

Gdzie szukać przecieków na temat nowego SE?

W internecie ( ͡° ͜ʖ
@MichaelT128: Czemu właśnie dużo wypoków doradza tego autoryzowanego sprzedawcę?
2 ajfony kupiłem w MM i 2 z allegro z odbiorem osobistym i jedyny z którym coś było nie tak był właśnie z mm ( ip 5 od nowości miał kilka mikro odprysków).

Kupiłem 8+ ponad 1000zł taniej niż w jakimś MM, mam normalnie rok gwarancji a jedyne co się może stać to mogłay mi się zbić szybka której i tak nie
@mchmjszk: Masz 2 lata rękojmi. Autoryzowany sprzedawca, na podstawie umowy z Apple, ma obowiązek wysłać niesprawny telefon do naprawy do autoryzowanego serwisu. Ten z kolei może naprawiać telefony wyłącznie oryginalnymi częściami Apple. Kupując telefon u janusza, nie musi go on naprawiać oryginalnymi częściami, byle by był "sprawny".