Wpis z mikrobloga

Napisałem siostrzeńcowi po angielsku opis ulubionego filmu, tak na pół strony. Nauczycielka stwierdziła, że za długie i postawiła mu pałe xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD. Polska szkoła w pigułce k---a

#bekazpodludzi #gownowpis
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ciachostko: polski rodzic/opiekun/rodzina w pigułce. Wszyscy myślą, że nauczyciele to kompletni debile i nie widzą różnicy poziomu, stylu pisania, składania zdań i innych cech charakterystycznych kiedy odrabiają za dziecko jakąkolwiek pracę domową.
  • Odpowiedz
@ciachostko Myślałem, że jakaś 1-3 podstawówki. W trzeciej klasie gimnazjum prosić kogoś o pomoc z angielskim to trochę wstyd.
Chociaż nie ukrywam sam pomagałem moim kolegom w gimnazjum pisać jakieś maile czy historie, ale robiłem to tak, żeby było widać, że to oni pisali.
Proste zdania i czasem jakiś błąd, żeby było bardziej wiarygodne.
  • Odpowiedz
@ciachostko po tym jak oddalem sprawdzoan na Polskkm po 15 minutach (zreszta nie pierwszy raz) to wezwala moich rodzicow, ze niby jej nie szanuje itp. Sie zdziwila jak sprawdzila i 4 dostalem :D
  • Odpowiedz
@ciachostko: Podejrzewam, że to było pewnie na podobnej zasadzie jak ja kiedyś zrobiłam na niemiecki. Poziom jaki mieliśmy to może był A2 i mieliśmy napisać w domu parę krótkich, prostych zdań na jakiś tam temat z wykorzystaniem czegoś tam, co właśnie się uczyliśmy na lekcji. A ja poprosiłam kolegę, który był bardzo dobry z niemieckiego o przetłumaczenie mi paru zdań, które sobie wypisałam po polsku. No i oczywiście też dostałam
  • Odpowiedz
@ciachostko: pamiętam to jak by było wczoraj. 5 klasa podstawówki.Facet od matmy zadał dwie strony z ćwiczeń do domu. Koleżanka zrobiła 4 strony. Dostała pałe za niezrozumienie polecenia xD
  • Odpowiedz
@ciachostko: przypomniała mi się historia jak kolega miał kiedyś na lekcji prelekcje o Kilimandżaro i nauczycielka chciała mu postawić 2 (wtedy nie było 1) za fragment o lodowcu bo w Afryce jest gorąco i nie ma tam śniegu. Więc na koniec pokazał całej klasie zdjęcia ojca z Kilimandżaro na lodowcu. Dostał tą 2 i uwagę w dzienniczku "uczeń jest bezczelny i mądrzejszy od nauczyciela". Ja kiedyś dostałem pałę za poprawne
  • Odpowiedz