Aktywne Wpisy

SmugglerFan +229
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
źródło: 55afe05347c6f_o_original
Pobierz
duzy_krotki +71
Taka nasza mentalność, ze skrajności w skrajność, od komunizmu do turbo-kapitalizmu.
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
źródło: Screenshot from 2024-09-26 13-57-45
Pobierz

Miał ktoś do czynienia z takim mikroskopem pomiarowym?
Chciałem go wykorzystać do pomiaru średnic dysz do #druk3d (średnice od 0,2 do 1 mm).
Początkowo chciałem kupić lupę pomiarową, która powiększa tylko 10x, ale za to ma fajną skalę do szybkiej kontroli średnicy otworów.
Różnica w cenie między lupą a mikroskopem jest niewielka, więc jestem w stanie dołożyć do mikroskopu. Tylko nigdzie nie mogę wygooglać jakiej jakości obraz daje taki mikroskop. Miał ktoś styczność z takim sprzętem? Nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto?
#mikroskop #lupa #pomiary #majsterkowanie
źródło: comment_nHXPvz2i37UmW8i1M4JsxcaamROkQw6T.jpg
Pobierzźródło: comment_EGKoqskPEkQgo3DM0XaMWePoHsoVhTX7.jpg
Pobierzźródło: comment_2yCa1FMDHsaJEkNR9ihlq5bXxiYnmti8.jpg
PobierzPrzy mikroskopach nie jest trudno osiągnąć wystarczającą dokładność soczewek aby sprzedawać to w dobrych cenach.
Trzeba tylko patrzeć idealnie prosto, no i krawędzie się nie liczą, bo są rozmazane, więc ten, z Twojego linka, pewnie nie ma już tych problemów bo z czegoś musi wynikać różnica w cenie.
Całość jest w obudowie w kształcie prostopadłościanu.
Musiałbym świecić z zewnętrznego źródła światła to to i tak na to samo wychodzi..