Aktywne Wpisy
Beeercik +67
moze nie zdajecie sobie sprawy z tego ale mam pytanie
jak coś czytacie np ten wpis to macie lektora w glowie ktory wam to musi w myslach przeczytac na glos? czy czytacie bezglosnie, bezlektorowo? ja jestem z grupy tych ktorym „ktos” (ja) czyta tekst w glowie i kiedys dowiedzialem sie, zaskakujaco, ze w c--j osob tak nie ma xD
#ciekawostki #niebieskiepaski #rozowepaski
jak coś czytacie np ten wpis to macie lektora w glowie ktory wam to musi w myslach przeczytac na glos? czy czytacie bezglosnie, bezlektorowo? ja jestem z grupy tych ktorym „ktos” (ja) czyta tekst w glowie i kiedys dowiedzialem sie, zaskakujaco, ze w c--j osob tak nie ma xD
#ciekawostki #niebieskiepaski #rozowepaski
jak czytasz mordo
- lektor, slysze swoj glos w glowie jak czytam 65.6% (40)
- nie mam lektora 34.4% (21)
Nie ważne ile krasomówstwa zastosujecie to na końcu dnia i tak wierzycie w to samo bóstwo.
#neuropa #4konserwy #islam #chrzescijanstwo #katolicyzm
"Nie ma boga innego niż Bóg a Muhammad jest posłańcem Boga"
Popularne w internetach tłumaczenia mają tylko i wyłącznie sztuczną separacją tych dwóch bóstw a politycznie ma na celu antagonizację muzułmanów i chrześcijan.
@Majk_: czy jest tam napisane : "nie ma innego allaha niż allah a muhammmed jest posłańcem allaha"...jak tak to nieźle.
Ja to wiem i nawet księdzu to tłumaczyłem, i przyjął to do wiadomości z zainteresowaniem.
Ja jako chrześcijanin wiem o tym że, prawosławie, jehowi, muzułmanie wierzymy w tego samego Boga, tylko rożna droga do niego jest.
A to że w imię Boga zabijają
@Majk_ Tak na serio to nie jest ten sam bóg. Nawet bóg chrześcijański nie jest tym samym co bóg żydowski. Mimo tych samych niektórych ksiąg czy proroków. Podstawy wiary są zbyt różne. Bóg chrześcijański jest święta Trójcą. Nie przypominam sobie żeby bóg żydów czy muzułmanów przyszedł na świat w postaci swojego syna i umarł za grzechy ludzi. To zupełnie inne istoty. Mówiąc kolokwialnie 3!=1
@To_ja_moze_pozamiatam: nie, 3! = 6. ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Nie rozumiesz istoty Boga chrześcijan, w Starym Testamencie jest napisane o przyjściu Jezusa i że nie będą chcieli w niego uwierzyć i go zabiją.
Święta Trójca to nie są 3 Bogowie ale 1 Bóg występujący w 3 różnych
@Majk_: chrzescijanie podáaja i nasladuja Jezusa , Muzulmanie Mahometa, wystarczy poczytac o zyciu obu tych postaci i zabczyc roznice :))
Nie robią żadnej różnicy, - przeczytaj sobie Stary Testament - najlepiej studiując oryginalne znaczenie słów a sam się przekonasz .
W Starym Testamencie masz jasno napisane że przyjdzie Jezus a oni tego nie pojmą, i tak jest, pogadaj z muzułmanami którzy na chrześcijaństwo przeszli - a wyjaśnią Tobie błędy rozumowania islamu.
1000 stron ST przeraża, więc zacznij chociaż od youtube i wyjaśnienia znaczenia Świętej Trójcy.
Jesteś zainteresowany różnicą sam poszukaj odpowiedzi, w necie masz tego pełno.
https://www.youtube.com/watch?v=_l7-LxglhTE
Co do tego ma ten co z islamu przeszedł
Co do tego ma ten co z islamu przeszedł na chrześcijaństwo tyle samo co u ciebie pytanie się muzułmanina o Trójcę Świętą
Nie no, chyba nie rozumiesz o co mi chodzi z tym pytaniem.
Tak czy siak- filmiki przejrzę jak wrócę do domu.
@To_ja_moze_pozamiatam: a jakby sie bili to ktory by wygrał?