Aktywne Wpisy
Wrrronika +11
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
wfyokyga +19
Giga dziura, nie wiem czy legit bo się mnie nie chce tego sprawdzać
#rower #szosa
Komentarz usunięty przez autora
@Mirek_Belka:
Ale co chcesz tam robić? Ja mam tarcze od lat, nigdy nic się nie wydarzyło.
Musiał byś urwać przewód który jest gruby.
Ja w terenie (mtb here) nigdy nie urwałem, co dopiero na szosie. Za to skuteczność tarcz @geuze
@Mirek_Belka: No właśnie nic nie musisz robić. Wymiana klocków ewentualnie to prosty zabieg multitoolem. Ja wymieniałem nawet płyn hamulcowy, też nie było to jakieś super skomplikowane.
Za to taka tarcza jak hamujesz elegancko odbiera, nie trzeba blokować koła.
@dymel: Potrzebujesz sklepu w którym możesz się przejechać na jednym i drugim systemie, tak aby sobie porównać.
Choć moim zdaniem ewentualny serwis tarcz jest mega prosty, sam robiłem, jest pełno na YT opisów.
CHyba że do szosówek, wkładają jakieś 3-4 klasy jakości - wtedy można się obawiać awarii...
@reddin: sęk w tym że już nie potrzebuję - kupiłem już. Jestem pewien że tarczówki lepiej hamują (szczególnie w deszczu), ale przejechałem się na zwykłych i uważam że ludzie zbytnio je teraz demonizują.
@grucha_88: fixedem jeździsz?
Dużo też zależy od konstrukcji roweru, jeśli brakuje sztywności to lubi wystąpić obcieranie tarczy o klocek. Zależy od roweru ale generalnie znani producenci sobie z tym jakoś radzą, sztywne osie
@dymel: Zwykłe są spoko, jak jest sucho, jak nie musisz intensywnie sprawnie zahamować. No i chyba wychodzi, że są lżejsze.