Wpis z mikrobloga

Podzielcie się proszę informacjami odnośnie waszych kont oszczędnościowych/lokat. Przejrzałem oferty, ale większość
to są oferty promocyjne, które kończą się po kilku miesiącach lub jest limit 10k.
Interesowało by mnie jakieś konto oszczędnościowe lub lokata, która ma stałe oprocentowanie i ma trochę większy limit.

#inwestycje #banki #kontobankowe
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@saper_vodiczka: no właśnie z tym jest problem. Nie chce mi się przerzucać i zakładać nowych kont co 3 mce. Wydaje mi się, że w banku Milenium jest konto na oszczednościowe na ponad 2% tylko co 3mce trzeba przelewać pieniądze na inne konto i z powrotem, żeby były "nowymi środkami". Ciekawe, czy to działa, na coś takiego jeszcze bym poszedł.
  • Odpowiedz
@Matpiotr: ale jak to działa? zabierasz te środki na kilka dni a potem wracasz? to jest rozliczane miesięcznie, czy odsetki naliczają się wtedy w każdym miesiącu?
  • Odpowiedz
ale jak to działa? zabierasz te środki na kilka dni a potem wracasz? to jest rozliczane miesięcznie, czy odsetki naliczają się wtedy w każdym miesiącu?

@gizmo930: Raz na 2-3 miesiące trzeba zabrać środki gdzieś indziej na 2-3 dni. Oprocentowanie 2,7% do 100 tys. zł. Odsetki naliczane są codziennie, ale wypłacane raz na miesiąc, więc jak w 30-dniowym miesiącu środki będą na koncie przez 27 dni, to po jego zakończeniu dostanie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gizmo930: konto oszczędnościowe zośka pro w idea banku, jakoś 2.25 procenta, żadnego przerzucania środków, zabrać kasę możesz kiedy chcesz
  • Odpowiedz
@DreqX: Z tego co wiem to idea bank zawsze miał dosyć dobre (w porównaniu z konkurencją) oferty ale jakieś małe zamieszkanie się robi w związku z getback

GetinBank daje chyba na 12 miesięcy konto oszczędnościowe na 3,5% ale musiałbyś poszukać haczyków
  • Odpowiedz