Wpis z mikrobloga

Odnośnie wpisów https://www.wykop.pl/wpis/32443761/wegankie-klakpi-pokaz-spoiler-bekazwegan-bekazpodl
Mnie ciekawi jedno co ma wege do testowania na zwierzętach? Wege dotyczy tylko jedzenia. Chyba ze ktoś je klapki. W innym przypadku nie jest testowane na zwierzętach, nie użyto materiałów pochodzenia zwierzęcego itp. Ale już się tak wg mnie błędnie przyjęło, przez modę na wege.
#bekazwegetarian #weganizm #wegetarianizm #sonda

Klapki mogą być wege?

• Tak 68.3% (110)
  • Nie 31.7% (51)

Oddanych głosów: 161

• 31
  • Odpowiedz
@szczepan1trzy:

Weganizm – styl życia, którego jedną z cech jest stosowanie diety wegańskiej, czyli rezygnacja ze spożywania produktów zwierzęcych. Weganie dążą jednak do wyeliminowania produktów pochodzenia zwierzęcego nie tylko z diety, ale również ze wszystkich innych aspektów życia.
Pierwszy link z google (wikipedia).
  • Odpowiedz
@JetFuelCantHurtNonexistentBeings: nikt cares, bo to jest bardzo skrócona definicja. Poza tym to moment, polski weganin to tylko dieta, ale jak zagraniczne słowniki podają coś więcej, to już np amerykański weganin to coś więcej?
Wy się czepiacie dla zasady, czy serio nie ogarniacie tematu weganizmu?

ale też kosmetyki

@budus2: kiedyś słyszałam, że o ile Polska zakazuje takich praktyk, o tyle firmy kosmetyczne mogą bez problemu ściągać komponenty zza granicy - firma
  • Odpowiedz
@matra: Po prostu chciałem być uczciwy i pokazać, że OP niekoniecznie wyssał swoją definicję z palca xd
Sam oczywiście nie mam żadnych wątpliwości co do tego czym jest weganizm, zaawansowany trawożerca here.
  • Odpowiedz
@budus2: @matra: Nie podważam nikogo ani się nie czepiam. Powiedziałem jak uważam i chce jednoznacznie to rozstrzygnąć. Teraz zaczyna lecieć szambo z waszej strony na mnie bo nie jestem po waszej :D Taka z wami rozmowa. Sonda jest każdy może się odnieś ale nie:

#!$%@? słownik masz

Mam gdzieś co sobie usrałeś.

A teraz "ale logiczne mi się to wydaje, szczególnie biorąc pod uwagę tę "oficjalną" definicję, którą przytoczyłem ;d
  • Odpowiedz