Wpis z mikrobloga

Mirki, skoro nie ma nowych maków w tym roku to kupuję aktualnie najnowszy model.
Potrzebuję laptopa do programowania. Javka, Intellij, wirtualki, dockery itd.
1. Jestem z Krakowa, gdzie najlepiej kupować? Ispot Kraków? Czy może Cortland z Katowic? Slyszałem, że iSpot nie ma za dobrych opini. Biorę na firmę.
2. Kupuję zestaw mid 2017 i7 2.8, 256 gb, 16 ramu i radeon 2gb. Jest jakaś różnica między tym, a laptopem z radeonem 4gb poza właśnie tą grafiką?

3. Fajnie jakby się wypowiedział jakiś programista jak mu się pracuje na takim sprzęcie. ;)

Przesiadam się z 5letniego laptopa hp probook 430 g2 (8gb ram, i5 dual, ssd, zintegrowana), który średnio wyrabia czasami.
#macbook #apple #nieprogramowanie #laptopy
  • 6
@nick230: w Krakowie jest dużo innych oficjalnych sprzedawców, nie tylko iSpot.
Ale najlepiej to kupić na Apple.com szczególnie jak bierzesz na osobę fizyczną, a nie na firmę, ze względu na obsługę rękojmi przez ten oficjalny sklep.
Może mogę pomóc, jako firma sporo zamawiamy w Cortland i powiedzmy że mam jako taki kontakt z kierowniczką - napisz na priv to może się jakiś rabacik znajdzie - akurat jutro u niej będę.
@nick230: pracuje się dobrze choć klawiatura jest gorsza w porównaniu do tej z poprzednich generacji. iMad się reklamuje, ze daje 2 lata gwarancji nawet na firmę, normalnie tylko konsument dostaje 2 lata z tytułu niezgodności z umową. Doczytaj warunki, zauważyłem to hasło jak oddawałem telefon na wymianę baterii. Sam na firmę brałem w redcoon bo chyba coś im się pokićkało i zrobili mi promocję -10% od ceny, która już była -10%;)