Wpis z mikrobloga

#100daymusicchallenge #muzyka #archive

Dzień dwudziesty drugi: Piosenka, która trwa ponad 7 minut.

Archive - Again

W życiu nie słyszałem bardziej depresyjnej piosenki. Zresztą przy całej płycie You All Look The Same For Me (2002, EastWest Records) łapie się doła. Podobne wrażenia miałem z albumem Myslovitz Korova Milky Bar. Pamiętam, że w 2010 r. w magazynie "Teraz Rock" był artykuł o tejże piosence i wokalista twierdził że przy procesie nagrywania płyty znienawidził ten kawałek, mieli wiele powtórek, a jak grasz w kółko ponad 16-minutowy kawałek to naprawdę można się #!$%@?ć. Kompozycją zajęli się Danny Griffiths, Darius Keeler oraz Craig Walker. Przy okazji, warto wspomnieć że dzięki Again kapela cieszy się dużą popularnością w Polsce - przez 70 tygodni utwór był na Liście Przebojów Programu Trzeciego a także pojawia się w Topie Wszech Czasów (sześć razy znajdował się w pierwszej piątce Topu).
K.....a - #100DayMusicChallenge #Muzyka #Archive

Dzień dwudziesty drugi: Piosenka,...
  • 5
@Kasjerzyna: Odkrycie You All Look The Same For Me zbiegło się akurat z mocno depresyjnym okresem mojego życia (taki zbieg okoliczności ¯\_(ツ)_/¯) teraz każde przesłuchanie tego albumu to insta dół :<

A bardzo lubię ten album...

Jak żyć... (,)
@archive: Racja, z rozpędu puściłem błędnie (dopiero wróciłem z wyjazdu integracyjnego, jeszcze trochę ćmi ;) )

@bontaKun: Ja wczesniej w ogóle nie kojarzyłem tego bandu, dopiero po lekturze ww. artykułu stwierdziłem, że sprawdzę i do tej pory lubię doń wracać, ale już nie wywołuje u mnie chandry :)