Wpis z mikrobloga

ona psuje smak wszystkiego.


@Stormweaver: Bo kupujesz najgorszy sort. Dobra oliwa z oliwek, smakuje wybitnie, w ogóle nie jest gorzka a wręcz słodka (zależy od typu/rodzaju oliwek użytych). Po cenie poznasz :) 70-80zł/litr
Druga kwestia, patrzysz na etykiecie, jeżeli widzisz że wyprodukowana w UE, wyprodukowana z miksu oliw, brak podanego konkretnego kraju to od razu wiesz że badziew.
śmietana pufa:2,7 mufa:31,8 sfa:59,7 oliwa: pufa:11 mufa:73 sfa:14
śmietane przemnożyłem na 100g tłuszczu. Śmietana ma gówniane ratio i nic z tym nie zrobisz ¯\_(ツ)_/¯
tu masz badanie na temat ratio


@Stormweaver: Rozumiesz to na co sie powolujesz? Wiesz co to cykl Randla i jak wplywa na ptrzetwarzanie weglowodanow>TG>VLDL>IDL>LDL>kw. palmitynowego

In experiment I, when rats were fed with 40% fat (energy%,


Wiwsz, ze nie nalezy mieszac zrodel energii T z Ww. A teraz poprosze badanie do 15-25%kcal T z czego NKT stanowia 70%