Wpis z mikrobloga

Mireczki, mam pytanie. Otóż kupuję mieszkanie i zastanawiam się jaką część przeznaczyć na część kuchenną. Będzie salon aneksem kuchennym (jak to brzmi przy tym metrażu xD). Kuchnia przy ścianie tam gdzie zaznaczyłem na niebiesko. Nie mam pojęcia ile zrobić, żeby było optymalnie i żeby też nie pomniejszać jakoś bardzo pokoju. chciałem nie dużą wyspę też zrobić (na pomarańczowo). Kompletnie nie mam pojęcia ile m2 wygospodarować na kuchnię (chodzi oczywiście o długość, bo kuchnia będzie szła po całej szerokości ściany). I czy wyspę robić z szafkami, czy sam blat (jakby bar). Bo szafki będą przy ścianie na dole i górze, więc chyba nie musiałyby być również na wyspie (bo po co aż tyle). Macie jakieś pomysły? W komentarzu zdjęcie jak to teraz wygląda. Kompletnie nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić xD #budownictwo #mieszkanie #remontujzwykopem

wołam też #rozowepaski bo to wy jesteście dobre w te klocki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pobierz qwerss - Mireczki, mam pytanie. Otóż kupuję mieszkanie i zastanawiam się jaką część p...
źródło: comment_n5UIC6Gd0BEnSVNRJ77uOsnoVra3uNv7.jpg
  • 5
@qwerss: nie wiem jak będziesz urządzał jedynkę ale przechodzenie przez salon do kuchni jest słabe. Ja bym się chyba starał tam gdzie łazienka o ile możliwe, a jak nie to po drugiej stronie salonu