Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Mireczki to jest dramat. Prenumeruje #mistrzowiepolskiejfantastyki i od pewnego czasu jest problem z dostarczaniem przesyłek. Ostatnio składałem reklamacje i przyszły dwie paczki z tymi samymi książkami więc jedną odmówiłem.
I tutaj sedno problemu. Aktualnie nie dostałem przesyłki więc pofatygowałem się do #pocztapolska gdzie dostałem informacje od listonosza, że on tą paczke odesłał bo jemu nie opłaca się z nią fatygować. To jest cyrk... Problem natomiast z tym #listonosz jest jeszcze jeden. Nawet rachunki nie zawsze przychodzą a czasami znajduje w skrzynce listy zupełnie obcych osób które mieszkają w zupełnie innej miejscowości. Listonosz stwierdził, że moich paczek nawet nie będzie nawet dostarczał i je odsyła... Jak żyć?
#zalesie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziabarakus Seria warta uwagi ale to raczej nie z nią problem :/ Problem z listonoszem który sam decyduje co powinienem dostać a co nie... Najlepszym hitem jest jak dostaje do mojej skrzynki czyjeś wezwanie do sądu (co raczej wymaga potwierdzenia odbioru) czy po prostu czyjeś rachunki...
  • Odpowiedz
@ParanoidBumblebee: pracowałem jako listonosz i wytłumaczeń dlaczego nie przyniosło się czegoś jest całe mnóstwo, ale 'bo mi się nie chce fatygować i odsyłam' to szczyt :D serio odsyła? Bo na awizo można zaznaczyć opcję 'paczka nierejestrowana nie mieści się w skrzynce' i wtedy odbierasz ją sam na poczcie, ale przynajmniej wiesz, że coś leży bezpiecznie i czeka na Ciebie, a nie jest odsyłane... Tym bardziej, że to książka, więc nie
  • Odpowiedz
@ParanoidBumblebee: jak jest problem z doręczaniem, ale przesyłki są ważniejsze niż próbowanie tego naprawić, to można jeszcze adresować jako poste restante, czyli do odbioru w placówce (w zasadzie to samo co odbiór w punkcie, tylko dla przesyłek które nie mają tej opcji).

Jak przesyłka ze śledzeniem i nadawca daje numer, to można sprawdzić kiedy dotarła. Jak bez, to trzeba okresowo pytać, około co 2 tygodnie, bo tyle przesyłka
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Fevx: Gdybym dostał awizo to nie miałbym nic przeciwko ale problem, że nawet tego nie mam tylko on stwierdził, że od razu odsyła :/ Właśnie jutro będę szedł wyjaśnić całą tą sprawę
  • Odpowiedz