Wpis z mikrobloga

@Amelcio:
Bo uważam ich zachowanie za cios poniżej pasa, grają not fair.

Wyobraź sobie taką sytuację, w której Ethereum wykorzystuje pozyskane w swoim ICO bitcoiny do manipulowania kursem BTC, robienia dumpu w kluczowych momentach i zarabianiu na tym i tak w kółko.
@Smule:

Jak mas zmonopol na media i pranie muzgów to powodzenia.

Jakoś nie zauważyłem nagłych wzrostów ETH, gdy coraz to kolejne tokeny wystrzeliwały do góry.
Prawda jest taka że nic nie zastąpi ethereum

@Amelcio:
Może przemyślisz Amelek swoje zdanie.
ETH miało być supekomputerem.skończyło się jak się skończyło bloki po 15s, koty/ICO zapychajace sieć.
EOS - nie znasz jeszcze ale to juz 3cia wersja Dana z blockchainem. Wiele osób nie sledzi chłopa ale steem ma 2x tyle transakcji co ETH
a czy słyszałes o zacinającym się Steem ? Obecnie ETH kompletnie nie nadaje się dla żadnego ICO.
na pompie ciągną Cię do góry

@Smule: @Kliko:
Jak ETH robiło 1400USD to nikt na EOS nie narzekał chodz trzeba bylo kupic ETH by kupić EOS.
To EOS tak samo pociagnol cene ETH na 1400 jak potem ja zbijał w dół.

Jedynym rozwiazaniem dla ETH jest, aby cos takiego jak w parity blokowane sa ETH przez błedy forewer.
Raz skupione ETH nigdy nie trafi na rynek i każdy ETHowiec będzie
@WeselnyGiermek00:

Co do ETH to k. mnie bierze jak na projekt gdzie blockchain zabiera na dysku mi 1TB (Mist)

Megalox coś ostatnio chyba pisał, że jest na to jakaś komenda.

EOS to ma byc 20 serwerów

Miło, że piszesz o tym tak otwarcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak ETH robiło 1400USD to nikt na EOS nie narzekał

Wtedy wszystko rosło do góry, to nie dzięki ICO.
Jakoś nie zauważyłem nagłych wzrostów ETH, gdy coraz to kolejne tokeny wystrzeliwały do góry.

@Kliko: Sprzedaż tokenów powodowała zwiększony popyt na ETH (bo ludzie chcieli wziąć w udział), teraz te ICO się wysypują to cena dumpi jeszcze bardziej proste

not fair.

@Kliko: Nie fair to jest płakanie o zmanipulowany rynek gdy ceny spadają. Jak ETH robiło x100 w rok to jakoś na r/ethtrader i innych stronkach nie widziałem płaczu czemu
że jest na to komenda.

@Kliko:
chciałem rejestrować EOSa (bezpiecznie)
-parity synchronizuje się tragicznie
-Mist i jego wersje są tragiczne.
niby jest wersja "light" ale trzeba niezle grzebac aby dowiedziec jak sie ja odpala i sie okazuje ze potem laczenie do nodów jest tragiczne,
bo trzebe do nodów light sie podlaczyć.
Szczerze to user experience jest słaby, a jako osbą która coś tam wiecej wie to musiałem sie mega namęczyc.
Po
chciałem rejestrować EOSa (bezpiecznie)

-parity synchronizuje się tragicznie

-Mist i jego wersje są tragiczne.

niby jest wersja "light" ale trzeba niezle grzebac aby dowiedziec jak sie ja odpala i sie okazuje ze potem laczenie do nodów jest tragiczne,

bo trzebe do nodów light sie podlaczyć.

Szczerze to user experience jest słaby, a jako osbą która coś tam wiecej wie to musiałem sie mega namęczyc.

Po hakach na MEW(DNS) to boje się tych
To pobierz MEW-a na dysk albo kup portfel sprzętowy.

@Kliko:
ogarnołem tego metamaska na koniec wiec jest ok w miarę
(tylko tokeny trzeba ręcznie dodawać :D ).

Potrfel sprzetowy na ETH jest słaby prze kontrukcje kont w erchitekturze.
Nie da sie generować nowych adresów pod 1go seeda (nie jak w BTC).
Dla prywatnosci lubie to generowanie nowych sdresow w BTC.
Denerwowało mnie w BTC to, że po każdej transakcji mam inny adres.

@Kliko: pomyślałeś o US ? lub kims innym kto wie ile masz kasy itp ?

Bitcoin killer a przez tyle nie mają nawet multisiga.

@pawlo74:
nie ta architektura tam musza to na około robić
nie ta architektura tam musza to na około robić

@WeselnyGiermek00: daj im ze 20 lat i będzie ale po co i tak wszystko skończy na serw3rach w rękach jakiegoś korporucha albo rządu. Nie chce mi się szukać wypowiedzi ruska, że robi to wszystko pod rządy aby korzystały. Będziesz miał inwigilację absolutną. Kłuciłem się o to jeszcze z McGravierem innym ciężkim eterowiec em bigblokersem.
Jak można powiedzieć coś takiego, że nie dba
@pawlo74

co się dziwić. Bitcoin killer a przez tyle nie mają nawet multisiga.

Nauczyłbyś się w końcu sprawdzać najpierw w google, zanim palniesz kolejną bzdurę.

https://ethereum.stackexchange.com/questions/6/how-can-i-create-a-multisignature-address-on-ethereum

pomyślałeś o US ? lub kims innym kto wie ile masz kasy itp ?

FBI czy tam inne NSA już dawno ujawniło, że ta anonimowość jest pozorna. Chcesz prawdziwej anonimowości, wybierz tor+zcash/monero.