#fobiaspoleczna Jak to w końcu jest z wyjściem z fobii. Jest tu ktoś kto czuje się na tyle spoko że może stwierdzić, że wyleczył się z fobii społecznej? Biorę escitalopram od kilku miesięcy i jest lepiej ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że mógłbym funkcjonować tak jak przed laty bez fobii społecznej.
@bitkoin: Ja wyszedłem całkowicie. Zmień lek, jeżeli Ci nie całkiem pomaga - mnie zachęcał do tego lekarz. Po trzeciej zmianie klepnął mnie Zoloft - fobia jak ręką odjął. Dodatkowo pomaga medytacja i aktywność fizyczna, nawet drobna typu dłuższy spacer
@pszemkupszemku: Biorę małą dawkę od początku terapii i na początku poczułem takie boom, że jest lepiej a teraz już nie ma fajerwerków... Jaką formę medytacji masz na myśli?
@bitkoin Mindfulness. W każdym razie będzie Ci potrzebna wizyta, czy lekarz zdecyduje się na zwiększenie dawki, czy na zmianę leku to i tak wyjdzie Ci na dobre :)
Biorę escitalopram od kilku miesięcy i jest lepiej ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że mógłbym funkcjonować tak jak przed laty bez fobii społecznej.