Wpis z mikrobloga

@PolskiRusek94: W jednym z artykułów na stronie Rzecznika Finansowego widnieje takie info:

"9. SN potwierdził swoje dotychczasowe stanowisko, że należne odszkodowanie z tytułu poniesionych kosztów najmu może być pomniejszone o zaoszczędzone przez poszkodowanego wydatki na eksploatację swojego pojazdu, tj. o wydatki, które zostałyby poniesione, gdyby samochód nie został uszkodzony lub zniszczony"

ale tak, że całość Ci odejmą za użytkowanie pojazdu zastępczego, to nie powinno być :)
  • Odpowiedz
@PolskiRusek94: zalezy, jak bierzesz auta z firmy ubezpieczeniowej to raz ze moga ci potracic, a dwa bede co 3 dni dzwonic i kazac ci oddac auto. jesli potrzebujesz auto zastepcze to zapraszam do mnie, jezdzisz caly okres likwidacji szkody a my juz sami zadbamy zeby ubezpieczyciel oddal nam za to pieniadze, oczywiscie ciebie to nic nie kosztuje i nie potraca ci z sumy odszkodowania. zapraszam na priv pozdro.
  • Odpowiedz
@francesco-pazzesco: Dzięki za pomoc właśnie dzwoniłem do Warty gdzie obsługiwana jest kolizja i dowiedziałem się że będąc poszkodowanym mam prawo do pojazdu zastępczego i nie wpływa to na wysokość wypłacanego odszkodowania. Chyba dobrze trafiłem bo samochód zastępczy już pod domem a z tej kwesti nie zdawałem sobie sprawy. =]
  • Odpowiedz