Aktywne Wpisy

KingaRusiecka +262
Zaginęła moja siostra Kinga Rusiecka sprawa pilna jeżeli ktokolwiek ją widział proszę o kontakt na 112 lub 881339477 link do jej opisu https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid09soXJtwfzxxVNCHpDpKzWodrZjmyVCvsC4xf4dmDHDDuXUktRwTzDoen1tkfycaEl&id=100082800660499

kamillus +42
#p0lak i #p0lka jednak istnieją. #polactwo to taki stan biedy umysłowej. Samolot startuje 6:15. Kolejka na ponad pół godziny. Czasu na zjedzenie kupa. Nie. Polactwo musi nasmrodzić w #zbiorkom. Kanapki z serem i jakąś podróbką krakowskiej.
Nie wytrzymają tych dwóch godzin bez żarcia. Zaczynają żreć 10 minut przed startem. I teraz będzie śmierdzieć przez cały lot.
#zalesie #patologiazewsi #patologiazmiasta
Nie wytrzymają tych dwóch godzin bez żarcia. Zaczynają żreć 10 minut przed startem. I teraz będzie śmierdzieć przez cały lot.
#zalesie #patologiazewsi #patologiazmiasta

Jestem blisko rozwiazania problemu, ale to nadal nie to,
Mam sobie Windows 10 jako wirtualna maszyne w VMWare Fusion, a wiec host to MacOS. Problem jest taki, ze ta wirtualka jest bardzo wolna, odpalane na niej sa kompilacje .net, ogolnie muli, wiec pomyslalem, ze odpale windows 10 bez GUI i jest opcja: vmrun $vm nogui i dziala
Kolejny problem to nie wiem jak uzyskac dostep do tej maszyny, zeby to dzialalo sprawnie
Probowalem freesshd i polaczenie poprzez telnet/ssh, dziala szybko, ale nawet jezeli iTerm mam na fullscreen, to okienko telnet/ssh wewnatrz jest bardzo male, przenosi znaki do nastepnej linii przez co uzywanie gita z konsoli jest trudne, nie udalo mi sie znalezc rozwiazania jak to rozszerzyc
Probowalem tez odpalic natywny openssh dla Windows 10 i serwis sie odpala w tle, ale nie moge potem zrobic ssh wewnatrz niego: ssh user@localhost -p 22 itd. password zly, key odrzucony i #!$%@?, mimo, ze robie krok w krok jak w instrukcjach.
Wolalbym nie przenosic sie na inny software niz VMWare Fusion, bo caly team na tym robi i tez bede ich przenosil na headless.
Jakies pomysly?
Więc albo masz źle skonfigurowane urządzenia typu dysk, sieć, grafika, cpu (muszą być natywne vm* ze sterownikami vmware),
albo ten apple to szrot.