Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki. Potrzebuje waszej pomocy, żeby wgryźć się w temat treningu i poprawnego odżywiania ( ͡° ͜ʖ ͡°) Taki mały wstępik. Przypadek mój jest trochę inny niż w większości tego typu postów :P Ogólnie jestem szczupły, mam brzydka budowe kostną i nieumięśnione ciało, więc żebra stanowią najbardziej wysuniętą do przodu część mojej klatki piersiowej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do tego masywne uda i łydy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ćwiczę jakieś 3/4 razy w tygodniu na siłowni po godzince, ale tylko na maszynach bo na wolnych ciężarach nie umiem i się wstydzę ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kiedyś bardzo nadużywałem cukru, teraz już bardzo mocno ograniczyłem, nie pijam alkoholu prawie w ogóle, ale diety też nie prowadzę.

I teraz życzenia - chciałbym mieć szczupłą, ale smukle umięśnioną sylwetkę. Bez G I G A M I Ę Ś N I i ramion jak garby wielbłąda. Od czego zaczęlibyście w mojej sytuacji? Chodzi mi o podstawy podstaw - czy koniecznie do jakiegoś trenera, który pomoże ustalić jakiś plan? Zacząć zdobywać wiedzę? Pewnie tak, ale skąd jak teraz jest tysiące artykułów, z których pewnie 95% zawiera kłamstwa, a z 50% zawiera porady niedopasowane do indywidualnego przypadku.

Nie wiem czego oczekuję pisząc to, może po prostu jakiegoś bodźca od was albo rady, żeby zapał do działania, który jeszcze mam nie przepadł w związku z brakiem jakichkolwiek efektów :P

#silownia #trening #dieta #transformacja
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nattana: Nie zbudujesz "gigamięśni" żebyś nie wiem jak się starał, dopóki nie wejdziesz na doping i nie będziesz na nim przez wiele lat (wraz z dietą i paroma innymi rzeczami). Twój cel to BUDOWANIE MASY MIĘŚNIOWEJ, po prostu.

Wejdź na www.encyklopediasilowni.pl - przeczytaj ogólne informacje, zajrzyj do tematu z prawidłową techniką ćwiczeń. Jeśli trzeba - kup 2-4 treningi u dobrego trenera aby nauczył Cię jak ćwiczyć ze sztangami i hantlami.
  • Odpowiedz
@SVCXZ: Boję się, że jak zaczne masować (już pomijając to, że nie umiem :P) to nogi zrobią mi się jeszcze większe i będę wyglądał jak klaun :(
  • Odpowiedz
Boję się

@Nattana: To przestań, serio :) Po prostu nie poświęcaj 2/3 treningu na martwy ciąg i przysiady jak niektórzy, rób normalnie wszystkie ćwiczenia.
  • Odpowiedz