Wpis z mikrobloga

• 7
#macos to stan umysłu ... #windows to szyt i nadaje się tylko na wm to wiadomo ;) ale, żeby musieć wymieniać kompa, gdyż nie działa na nim nowszy #macosx to jakaś paranoja (kumpel makowiec oświecił mnie czemu musi nowszego maka kupić) dodam #linux i #systemyoperacyjne ... i #heheszki
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaczor: Czasem i Windows nie działa na najnowszych, bo sterowniki nie te albo czegoś procesor nie obsługuje. A Linux ... a Linux ma w------e i działa xd
  • Odpowiedz
@kaczor:

macOS High Sierra has the same requirements as its predecessor:[8]

iMac: late 2009 or newer
MacBook/MacBook (Retina): late 2009 or newer
MacBook Pro: mid-2010
  • Odpowiedz
@kaczor: a to nie jest tak, że apple przy high sierra zerwało z kompatybilnością sprzętów z 32 bitowymi procesorami?

poza tym... jeśli musi zmienić maka, to znaczy że ma sprzęt sprzed 2009 roku. to i tak 9 lat wsparcia.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@snejdan mam x60 z 2005 roku .. działa na nim najnowsze xubuntu a na ssd dostał drugie życie więc to nie argument ... jako drugi komp służy do bajek itp.
  • Odpowiedz
@kaczor flagowe telefony z androidem przestają dostawać wsparcie po dwóch latach. Windows do swoich systemów wypuszcza dwa lub trzy service packi. A na nowy system musisz kupić licencję. A Ty nazywasz paranoja 10 letni okres wspierania sprzętu przez Apple..
  • Odpowiedz
@kaczor: to na fali hype’u poszukaj kogoś z dziesięcioletnim laptopem, kto ma zaktualizowaną 10 ze wszystkimi sterownikami.
Linux to osobna sprawa, zwłaszcza jeśli chodzi o sterowniki, choć jest dużo lepiej niż kilka lat temu.
Poza tym, jak już wspomniano, nic nie stoi na przeszkodzie, aby używać takiego maca nadal. Na bank działa spoko.

Ja mam przykład z tabletem - stary iPad, tablet który ma już z 6 lat jak nie więcej działa nie
  • Odpowiedz