Wpis z mikrobloga

@Spojler22: Ogarnięcie podstaw pythona to jest jeden wieczór. Potem uczysz się już tylko modułów.

A wracając do reszty pytań to wtf? Mamy ci pisać co masz zrobić z własną raspberrką? Jeśli teraz nie masz ambicji ani nie jesteś kreatywny to raczej nikt ci tutaj nie podsunie satysfakcjonującego pomysłu bo podejrzewam, że każdy pomysł będzie nieciekawy. Masz pierdyliard projektów w necie opartych o rpi a nadal nic nie wybrałeś. Masz w księgarniach
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Ale mi pojechałeś ()
Raspberrego odpaliłem dziś w nocy i tej samej nocy ciąg wydarzeń sprawił, że podjąłem decyzję o sprawdzeniu się w pythonie.
Jestem piwniczakiem w wykopu więc to chyba normalne że z ambicjami u mnie kiepsko, ale może to jest ten dzień który odmieni moje życie i stanę się #programista15zl ;)
Zapytałem tu o propozycje ponieważ liczę, że ktoś już podobne projekty sobie
  • Odpowiedz
@Kryspin013: raczej zdecyduje się na zestaw akcesoriów z amazona. Np:
http://amzn.eu/hbVoct2
Właśnie wyświetlacz niewiele mi da, bo nie będzie chciało mi się zaglądać na niego. Myślałem o taskerze bo dzięki niemu mógł bym w przyszłości zrobić program który pobierał by informacje z sensorów, kamerki i po spełnieniu okreslonych warunków wysyłał mi wiadomośc na watsappa przez stronę internetową (tasker otworzył by strone watsapa i wkleił tam tekst stworzony z danych z
  • Odpowiedz
@Spojler22: Na amazonie jest mnóstwo zestawów na arduino, ale mi bardziej zalezy na nauce pythona, bo jeśli kiedyś rzucę w kąt raspberkę, to pythona wciąż mogę sobie wykorzystać na windowsie.
  • Odpowiedz
raczej zdecyduje się na zestaw akcesoriów z amazona. Np:

http://amzn.eu/hbVoct2

@Spojler22: No i widzisz -niepotrzebnie się produkowałem xD Dałem ci prosty projekt, wykorzystujący trochę elektronikę i mogący cię nauczyć dużo o pythonie i rpi ale jednak nie pasuje dokładnie do tego co ty konkretnie chcesz zrobić... Ehh... I po co ja to pisałem skoro wiedziałem, że tak będzie. Z każdym opisanym projektem przez każdego byłoby dokładnie tak samo xD

Te rzeczy z
  • Odpowiedz
@Kryspin013: to dopiero pierwsza doba wiec wciaz etap burzy mózgó(w) :P

Nie uważam że produkowales sie niepotrzebnie bo to że teraz nie widze zastosowania wyswietlacza to nie znaczy ze za chwile nie przyjdzie mi do glowy pomysl do ktorego wyswietlacz bedzie pasował idealnie.

Zestaw z amazona wybralem ze wzgledu na łatwość dostepu. Dziś zamawiam, jutro budzi mnie kurier z paczką :P
Ty mi zwrociles uwage na to jakie ma wady, wiec kolejny
  • Odpowiedz