Wpis z mikrobloga

Ludzie będący za przywróceniem obowiązkowej służby wojskowej to albo kobiety, które i tak by nie poszły, także powinno być i dla nas żeby było równo, albo niedorozwoje umysłowe niepotrafiące nawet poprawnie pisać w naszym języku. Kisnę zawsze, gdy widzę te januszowe mordy i feminazi odzywające się pod takimi postami.
#polska
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Avogadrus: jak najbardziej jest, tylko proszę idź pod sklep i spróbuj któregokolwiek obywatela przekonać by podjął pracę. MON działał jak poprawczak dla "dorosłych", gdzie wymagali by było czysto, pościelone i wymuszali na nich pewne działania. Zgłoszenie problemów z alkoholem następowało rzadko kiedy więc był to przymusowy detoks.
Teraz żaden szanujący się pracodawca nie zatrudni alkoholika z prostego względu - alkoholizm jest chorobą, która nie pozwala pracodawcy zwolnić z jej powodu
  • Odpowiedz
@Avogadrus: Ja bym tych kobiet nie nazywała ani feminazi, ani femnistkami, z takim p----------m "prawdziwych menszczyzn już nie ma, tylko pedały w rurkach som" to mi się kojarzą bardziej takie alt-rightowe karyny, które najczęściej swoje poglądy przejęły od swojego chłopaka Seby albo od swojego środowiska, a tu jednak w obu przypadkach, skrajna i nie, to lewica.
No ale faktycznie kobiety nie powinny za bardzo brać głosu w takich sprawach, zresztą
  • Odpowiedz
@niemowmojejmamie: Nie ma po co osobnego postu, mikroblog nie wlicza się bardzo do licznika bordo ( ͡° ʖ̯ ͡°).
Ale wracając do tematu...
IMO zasadnicza służba wojskowa nie ma sensu i nic nie da... W dzisiejszym nowoczesnym polu bitwy.
Ale jak by już miała wrócić to powinna obowiązywać też kobiety, bo niby dlaczego nie? ¯\(ツ)_/¯

Słyszałem kiedyś argument mówiący o tym że kobietom należy oszczędzić śmierć bo można nimi odbudować populacje z małą ilością mężczyzn... Coś w tym jest, jednak nie uważam za dobre traktować kobiety
  • Odpowiedz