Wpis z mikrobloga

A ja nie rozumiem tego parcia na jazde na suwak. Jazda na suwak nigdy nie bedzie bardziej plynna niz jazda tym samym pasem. Ja rozumiem, gdyby kazdy jezdzil na suwak byloby to uczciwe, ale kiedy wszyscy stoja na prawym pasie, to jechanie lewym jest cwaniakowaniem.

Taki obraz wasz, malpa nosacz jedzie lewym pasem drac ryja "NA SUWAK KURŁA", kiedy inni czekali. W demokacji wiekszosc ma racje i jezeli wiekszosc czeka w ten
  • Odpowiedz
@filozof900: Jeśli ci wszyscy inni zajęli prawy pas pomimo tego, że widzieli że jest zajęty i stoi, a lewy pusty, to nie jadący lewym jest cwaniakiem tylko oni debilami. W jeździe na suwak nie chodzi o to, żeby ktoś był szybciej i przed kimś, tylko o to, żeby korek nie rozlewał się na okoliczne skrzyżowania i wjazdy. A jest to możliwe tylko przy korzystaniu i z jednego i drugiego pasa
  • Odpowiedz
@zona_kapitana: pelna zgoda, jezeli korek cokolwiek blokuje to wtedy trzeba jechac lewym pasem czy to sie komus podoba czy nie. ale jezeli nie blokuje, to nie widze powodu. ciesze sie, ze masz takie wysokie mniemanie o sobie i zakladasz, ze wszyscy ludzie w tym korku sa debilami tylko ty nie ;-) gdybym mial obstawiac to raczej bym obstawil, ze ktos z nich jest madrzejszy niz ty (to nie wycieczka personalna,
  • Odpowiedz
@filozof900: Debilami są według mnie ci, którzy na siłę wciskają się na prawy pas daleko przed zwężeniem powodując właśnie wydłużenie korka, nie wszyscy. Bardziej niebezpieczne jest według mnie włączanie się w połowie pasa, niż spokojne dojechanie do końca i włączenie się w miejscu do tego przeznaczonym, gdzie nikt nie będzie tym faktem zaskoczony. Pasy po to są dwa, żeby w razie konieczności korzystać z każdego z głową, nie chodzi o
  • Odpowiedz
@zona_kapitana: dlatego napisalem wczesniej, albo wszyscy suwak albo wszyscy czekaja. inaczej zaczyna sie bajzel. to czy ktos preferuje suwak czy stanie w kolejce to juz sprawa drugorzedna, duzo lepiej skupic sie na celu a cel jest taki aby kazdy samochod mial podobny czas oczekiwania.
  • Odpowiedz
@zona_kapitana: jestes pierwszym czlowiekiem ktorego znam, ktory jezdzi samochodem po to zeby bylo bezpiecznie i kulturalnie ;) zwykle ludzie jezdza samochodem zeby jak najszybciej dostac sie z miejsca A do miejsca B
  • Odpowiedz
@filozof900: Ale skoro sami się w tę frustrację wprowadzają przez przekonanie, że prawy jedyny słuszny i będzie stał aż skiśnie zamiast korzystać z infrastruktury drogowej tak, żeby wykorzystać ją w pełni to nie moja wina! Jak pisałam wcześniej nic tak ładnie nie wygląda i nie przywraca wiary w ludzkość jak dobrze działający suwak.
Ale w sumie ciekawy tok myślenia. Jak ktoś będzie się wlókł 70 na 90 w piękny słoneczny
  • Odpowiedz
@filozof900: Albo nie pojadę sobie tylko znanym skrótem, żeby innym nie było smutno :( Ludzie, nauczcie się jeździć zamiast mieć pretensję do wszystkich naokoło.
Dobra, koniec tego, trzeba wracać do pracy - bezpiecznej jazdy kolego Mirku.
  • Odpowiedz
Januszy kierownicy po prostu tego nie rozumieją

@wap_eeL: Rozumieją, w ich januszowym mniemaniu ratują w ten sposób świat, ustalają porządek i sprzeciwiają się opresyjnej władzy.
  • Odpowiedz