Aktywne Wpisy

Kwasny_konfident +408
sontur +42
Uważam, że w---a w tym kraju powinna być limitowana przez państwo. Nawet jakby było to 1 litr na miesiąc, to dla normalnego człowieka jest aż nadto. Alkoholicy d--a cicho.
#alkoholizm #a-----l #zakupy
#alkoholizm #a-----l #zakupy

Potrzebuje pomocy z https://www.ovh.com/world/g2366.change_the_root_password_on_a_vps_linux
Przeszedłem do trybu rescue, zmieniłem niby hasło a teraz nie mogę z tego trybu wyjść.
Nie działa zarówno komenda reboot na serwerze jak i kliknięcie "Resetuj serwer VPS" w menadżerze.
Komunikat jest niewiele mówiący "Wystąpił błąd podczas zlecania restartu". Szukam czegoś jak wyjść z rescue mode`a ale mało informacji na necie a dokumentacja OVH jest słaba niestety.
Czy ktoś miał podobny problem?
#programowanie żeby był zasięg :-) bo potrzebuje pomocy asap.
W ogóle odkąd jest nowy panel :-) to g---o można w nim zmienić widnieje stale
Boot
RESCUE
Widzę tylko nazwę serwera mogę zmienić.
whereis reboot
root@rescue-pro:~# whereis reboot
reboot: /sbin/reboot /usr/share/man/man2/reboot.2.gz /usr/share/man/man8/reboot.8.gz
sudo: strace: command not foundNiestety nie jestem w stanie zrzucić loga do pliku
strace -s 2000 reboot > log, bo po poleceniu reboot generalnie połączenie mi się zawiesza. Serwer natomiast się nie resetuje.Chyba powalczę troszkę, a jak nie to ticket do OVH lub reinstalacja serwera.
Po drugie to VPS =) w Cloudzie więc gdzie tu RAM, ewentualnie problem z dyskiem
sudo reboot -fto w odpowiedzi leciFailed to talk to init daemonPaństwa serwer VPS działa poprawnie. Fałszywy alarm
może się pojawić:
- po zrestartowaniu serwera VPS z fsck, który uruchomił
się automatycznie,