Wpis z mikrobloga

Czy gdzieś we Wrocławiu można naostrzyć porządnie swoje noże? Nie potrafię tego zrobić na ikeowskich ostrzałkach fiskarsa. Być może mam c-----ą technikę a być może te sprzęty nie nadają się do ostrzenia noży Santoku. Wołam największy, żywy, gastronomiczny wrocławski przewodnik @W_P_K
#wroclaw #wpk #miejscawewroclawiu
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Z tego co pamiętam, to jest punkt w Browarze Mieszczańskim, a drugi, z którego korzystają Szefowie Kuchni, na Ołtaszynie, na Pawiej 28.
  • Odpowiedz
@unimog: wiesz co nie pamiętam ale w granicach kilkunastu złotych za blender i chyba 13-14 za noże do maszynki do mięsa. Najtaniej nie jest ale to było kilka lat temu a dalej na tych samych nożach mielę mięso. Dam znać czy on jeszcze pracuje bo już te kilka lat temu był stary :D
  • Odpowiedz
@wiktorek_pl: zdecydowanie polecam starszego pana, którego zakład mieści się przy ulicy Pawiej. Niekwestionowany mistrz ostrzenia noży, brzytw, nożyczek itp. Znaczna część wrocławskich kucharzy ostrzy/naprawia/wyprowadza u niego swoje narzędzia.
  • Odpowiedz
Pan przy ul. Pawiej 27 ostrzy jak sam to określił „wszystko co tępe”. Na miejscu naostrzył mi nóż od kosiarki za 10 zł. Trzeba wejść na podwórko, w budynku po lewej stronie ma swój warsztat.
  • Odpowiedz