Wpis z mikrobloga

@kawazrana Ja też nie kupiłam chrzesniakowi tego co sobie 'zażyczył'. Matka mu kazała zadzwonić i podpowiadała całą rozmowę kolejne parametry niby wymarzonego tableta: 'powiedz cioci, że dwurdzeniowy co najmniej chcesz', 'jeszcze żeby aparat miał X giga' 'tylko powiedz, żeby nie tych chińskich firm tylko jakieś ejpla albo szamsjunga'... Noż k---a, czułam się jak bankomat. Chrzestny dostał nakaz kupienia rowera górskiego za 3 kafle. Moim zdaniem to było megabezczelne, oczywiście wszystko pod
  • Odpowiedz
@rower12: O k---a, a jeśli OPki nie stać na telefon? Sorry, ale coś mi się widzi, że gówniara celuje bardziej w iPhone, niżeli jakiś podrzędny telefon LG/ Samsung. Nawet jeśli stać, to już jej sprawa, że woli kupić wieżę, aparat czy inne urządzenie, a dzieciak nie ma prawa wywierać na niej żadnej presji, tym bardziej tupać nogami, bo jej się coś przywidziało. Dwa, dostane kupę kasy od innych gości, jak
  • Odpowiedz
  • 2
@matssomer mam 30 lat, wychowalam sie na gg :p @rower12 ale zes sie zawiesil na tym dziecinstwie... skad zalozenie, ze bylo zle i nalezy to zmieniac? Uwazam, ze bylam optymalnie "rozpieszczana", czulam sie zauwazana i moje zdanie bylo brane pod uwage, nie uwazam, ze zostalam skrzywdzona. I wara od moich rodzicow, nie znasz.
@shitty_support totalne bezczelstwo :/ a wtracanie sie w to, jak sie ubierzesz to juz kosmos :/
  • Odpowiedz
  • 2
@rower12 jakby sie dalo z tego festiwalu s----------a wypisac to wierz mi-zrobilabym to. Po tym, czego doswiadczylam juz w jej pierwszych latach czyli traktowanie mnie jak bankomatu bez zdania nie zgodzilam sie na to drugi raz u innego brata.

Ja j---e... no bo z calej fury prezentow za dobre kilka kafli sie wcale nie ucieszy, bo nie znajdzie smartfona, ktorego jej kupia zaraz w poniedzialek za hajs z kopert? No i
  • Odpowiedz
to może opka niech zrezygnuje z bycia chrzestną jak nie chce kupować prezentu?

@rower12: A skąd info, że chce zrezygnować z prezentu? Nie chce po prostu kupować telefonu i ma do tego święte prawo. Co to za moda na rozpieszczanie dziecka, które i tak jest wystarczająco rozpieszczone? Nie chodzi o to, aby zamknąć je w kamieniołomach i kazać zarobić na wymarzony sprzęt, tylko o to, że jeśli OPka nie chce,
  • Odpowiedz
  • 1
@rower12 teraz juz jestem nieszczesliwa 30latka z problemami emocjonalnymi po nieszczesliwym dziecinstwie w kamieniolomie przy swiecy.... kurde... jaki Ty jestes k---a Freud to ja nawet nie.
  • Odpowiedz
@rower12: I nadal nic ci do tego, co OPka chce kupić, Panie psychologu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Będzie miała kaprys, to kupi cztery kilogram mandarynek i aparat. Bo w czym jest gorszy aparat od telefonu, skoro jeden już ma? Plujesz się, jakby ktoś ci coś zrobił, a sam prezentujesz zbyt nadmierne rozpieszczanie dzieci, bo takie masz przekonania. Dlaczego OPka nie może mieć swoich? Mi też profil
  • Odpowiedz
@kawazrana Dokładnie, również czuję się jak bankomat na nogach. Matka chrześniaka wysłała nawet wzburzony SMS do moich rodziców, że nie wysyłam jej kasy na dzieciaka co miesiąc. Mam 32 lata i babka po 40tce poleciała naskarżyć na mnie do rodziców, czujesz to? Po czym moja mama jej odpisała, że nie jestem ojcem dziecka i nie mam obowiązku łożyć co miesiąc na jego utrzymanie, to.. Odpisała mojej mamie, że powinnam znaleźć lepszą
  • Odpowiedz
@rower12 Po co dziewieciolatce kolejny telefon komórkowy? Z tego co OPka pisze to dziecko już ma jeden. Jak rodzice chcą wypasieńszy, to niech zbiorą kasę z kopert, dołożą resztę i mogą kupić nawet ajfona ze złota.
  • Odpowiedz
Matka chrześniaka wysłała nawet wzburzony SMS do moich rodziców, że nie wysyłam jej kasy na dzieciaka co miesiąc.

@shitty_support: to jest rodzina z tobą, czy obcy?

w ogóle co k---a
  • Odpowiedz
@spere: żona kuzyna, niestety ( ͡° ʖ̯ ͡°) Jak znalazł sobie narzeczoną, to generalnie cała rodzina odetchnęła, że wreszcie mu się układa. Ale że mieszkali za granicą, to przed chrzcinami widziałam kobietę jedynie raz. No a potem się zaczęła taka karuzela s----------a, że głowa mała... Cały czas tylko żądania i fochy i po kilku miesiącach małżeństwa już była pokłócona ze wszystkimi w mojej rodzinie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz