Aktywne Wpisy
Sebastix +229
Moja siostra wlasnie zmuszona jest sprzedac dwuletnie mieszkanie przez psy ktore nak*rw*ja symultanicznie od 6 do 23 xD
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki

ewolucja_myszowatych +228

TL;DR mam problem z internetem.
Zarówno na laptopie, jak i na stacjonarce mam zainstalowanego Win10 Home. Przez długi okres czasu męczyłem się z internetem, i myślałem, że to jest kwestia wifi, które jest zakłócane przez sygnały z anten dookoła - ale nie, to nie to, bo po zmianie kanału na "czysty" wg. inSSIDer cały czas jest tak samo. Położyłem laptopa koło stacjonarki - na lapku prędkość 15mbps, na kompie 2mpbs ze spadkami do 0.05mbps (wiem, jedna chujnia większa od drugiej xD ale co zrobić). Nosz c--j mnie strzela, jak nawet nie mogę obejrzeć niz na YT w rozdzielczości wyższej niż 480p.
Myślałem, że to może kwestia karty sieciowej - niestety nie, po zakupie odbiornika wpinanego do USB, poprawiło się, ale tylko trochę (rzadziej miewam spadki do zera, zazwyczaj jest stabilne 1-2 mbps). Poczyniłem wszystkie kroki stąd: https://saintlad.com/slow-internet-on-windows-10/ - nic to nie dało.
Pytanie brzmi - czy jest coś, co jeszcze mogę zrobić? Doprowadza mnie to do szału.
Komputer to Asus VivoPC, służy tylko do pracy, więc cudów nie ma, jego zmiana nie wchodzi w grę.
źródło: comment_GyZHWG6rBUlo8dsnpXT46OsxdfrZMyQI.jpg
PobierzOdpal dowolny inny system z pendrive na tej stacjonarce np jakiegoś ubuntu i zmierz na nim prędkość neta. Będzie to przynajmniej już jakaś wskazówka.