Wpis z mikrobloga

Nawiązując do wczorajszego wpisu.
Jeżeli ktoś tak jak my nie ma pomysłu na majówkę, a chciałby porobić coś w towarzystwie to zapraszamy.
Dziś proszę o #zebroplusy osoby niezainteresowane tematem, dzięki temu zwiększy się szansa zobaczenia tematu przez większą ilość osób.

Udało mi się wstępnie zgadać parę osób na 1maja, wszystkim najbardziej leży spokojne pogranie sobie w planszówki.
Najprawdopodobniej spotkamy się w Gliwicach. Trzeba jeszcze uzgodnić czy robimy coś poza planszówkami.
Tydzień jest długi, jak komuś pasuje w inny dzień albo ma problem z transportem to można się jakoś dogadać.
Wydaje mi się, że można umówić się na różne formy spędzania czasu: od siedzenia i gadania do robienia czegoś aktywnie.
Zawsze lepiej w towarzystwie niż samemu ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

#slask #gliwice #rybnik #katowice #raciborz #wodzislawslaski #jastrzebiezdroj #bielskobiala #planszowki #spotkaniazplanszowkami
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dzyszla: zgadzam się, ale rower akurat odpadł bo jedna z osób go nie posiada.
Poza tym można inne rzeczy porobić na powietrzu, wystarczą chęci.
Planszówki na ten moment są planowane na wtorek. Jak masz chęć wybrać się w któryś dzień na rower to proponuj (ja jestem chętny).
@mac3: jeszcze nie uzgodnione, fajnie by było gdyby jeszcze się pojawili chętni. Wtedy można się upewnić czy wszystkim pasują Gliwice i
  • Odpowiedz
@Dzyszla: na ten moment 4 osoby są wstępnie chętne. Myślę, że dzisiaj popołudniu będę do wszystkich pisał czy im pasują Gliwice (dwie osoby tam mieszkają to nie powinno być problemu). Miejscowi może zaproponują jakąś miejscówkę.
Ja osobiście mam trochę planszówek, jest z czego wybrać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Cink4: jakie gierki? Bo ja mam spory zapas jakby co wielu dobrych tytułów, a munchkina prawie całego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Szkoda że 1 maja jest mecz, na pewno na mecz będę się zwijał ale wcześniej mogę być, musiałbym zobaczyć co i jak.

Macie już miejscówkę jakąś?
  • Odpowiedz
  • 0
@Dzyszla: jakby co ja dysponuje grami takimi żeby szybko załapać zasady:

Sabotazysta, wsiąść do pociągu Europa i USA (ale nie wiem czy w USA mam jeszcze koszulki), carcassonez dodatkami, munchkin i much kin zombie z dodatkami, 7 cudów świata...

Tajemnicze domostwo, to może być ciekawy tytuł na wielu graczy, gra escape room o tytule Unlock (ja nie pogram bo znam już scenariusze ale mogę być narratorem
  • Odpowiedz
@Dzyszla: @Jaracz_Joint: skąd jesteście?
Mi tam koc jak najbardziej odpowiada, zaraz napiszę do reszty.
W 6 to już by było spoko pograć. Tylko ja Gliwic nie znam tak dobrze więc nie wiem czy jest tam jakiś kawałek trawnika nie zasranego przez psy ( _)
Wsiąść do pociągu znam - w to łatwo byłoby resztę nauczyć. 7 cudów musiałbym sobie przypomnieć. Mam taką grę Catan, niestety
  • Odpowiedz
  • 0
@Cink4: mi Catan nie siadł, losowosc za bardzo wpływała na to czy zrobisz coś w grze czy będziesz tylko rzucał kością, sprzedałem xD

Ja Gliwice, Zatorze. Na Zatorzu jest park a w nim Polanka w środku lasu, mało wieje, nie obsrane (aż tak bardzo)

No uzbierała się kolekcja, takie postanowienie. Wydałem tyle co na konsole ale zapas gier jaki mam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Cink4: zapomniałem dopisać do listy typowo imprezowe gry towarzyskie jak dobble, jungle speed i coś tam jeszcze

Prawdopodobnie wezmę kumpla ze sobą ale to zależy czy będzie chciał :)
  • Odpowiedz
@Cink4: nic tych gier nie znam :(
Co do miejsca - ostatnio Chrobrego widziałem całkiem ładnie zadbany
Co do czasu u mnie - raczej popołudnie, ale też nie za długo (środa - praca :( )
  • Odpowiedz
  • 1
@Dzyszla: @Cink4: kumpel proponuję miejsce Cybermachina w Katowicach, podobno dobra miejscówka do grania w planszówki, dużo jest też na miejscu :)

No ale ja Gliwice, on Gliwice, i Wy Gliwice to trochę bez sensu xD
  • Odpowiedz
@Jaracz_Joint: ja jestem z Rybnika to mi to obojętne gdzie dojadę, ale większość jest z Gliwic więc chyba najlepiej będzie się gdzieś na trawie walnąć.
@Dzyszla: gry się ogarnie, tym się nie martw
  • Odpowiedz