Wpis z mikrobloga

Chyba muszę odszczekać narzekania w sprawie #blackguards 2, albo przynajmniej stonować opinię. Główny wątek fabularny może nie porywa, ale poza nim dzieje się całkiem sporo i gra oferuje kilka zmiennych, wyglądających dość interesująco. Można być złym i dobrym, chociaż bycie dobrym jest bardziej szare niż białe, a bycie złym to 100% nienawiści i szaleństwa - właśnie podpaliłem namioty uchodźców, których później oczywiście wyciąłem w pień, a to wszystko na prośbę ewidentnie chorego psychicznie gościa, których akurat dowodzi moją armią, a znaki od swojego boga odczytuje w krwi poległych - wiadomo im więcej ofiar tym więcej znaków. xD
Też pomijając kilka słabszych bitew początkowych, późniejsze oferują całkiem przyjemne wyzwanie. Inna sprawa, to fakt, że gra jest oldschoolowa i nie toleruje gracza który nie potrafi utrzymać obranej ścieżki rozwoju i/lub przewidzieć co może być przydatne. Nie ma zmiłuj. Może to nie taka zła gra?

#crpg #gry #grytaktyczne
s.....a - Chyba muszę odszczekać narzekania w sprawie #blackguards 2, albo przynajmni...

źródło: comment_eVD5CyyeOZAg60y8W8nwvgMFDbWtVD7K.jpg

Pobierz
  • 6
@wladca_kurczakow: Dawno grałem w b1 i może jakieś drobne zmiany wprowadzili, ale znaczniejszych raczej nie. Nadal jest #!$%@? wolno i nie ma możliwości zwiększenia prędkości, nadal jest słabo zoptymalizowane i zdarzają się spadki fpsów. Usunięto też całkowicie atrybuty, bo gra jest krótsza. Z początku mi to przeszkadzało, ale mogę to zrozumieć.
@Frozenwar: Do ostatniego bossa jeszcze chwilę mam, ale fakt że gra wydaje się łatwiejsza i na pewno jest krótsza, też mniej oldschoolowa, co poczytuję za wadę. W necie widzę sporo narzekań, że olali polerowanie b1 i zrobili b2, które też ma trochę błędów. Za to lepiej potraktowali kwestie sprzętów - broń i zbroje są ciekawsze, dodali też amulety, co bardzo mi się podoba, chociaż w moim mniemaniu wyklucza używanie pułapek i
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sejsmita: bitwy przechodziłem bez stresowo, jak kiedyś wyjdzie 3 z chęcią zagram. Po monotonnym podbijaniu i odbijanie miast nie ma do robić. Kontynuacja fajna tylko jako strategia Turowa. Z RPG dużo nie zostało. Powodzenia w grze i pamiętaj że przyzwanie klona i przyspieszenie to najlepsze umiejętności
@Frozenwar: Mam przyspieszenie i klona na obu postaciach - Cassia lvl 1, Zurbaranem lvl 4 dla ochrony. Cassią poszedłem w noże i o ile rewelacyjnie sprawdzają się na ludzi (assassin dagger) tak z chimerami jest problem, ale tu wchodzi fireball. Co do rpg to historie postaci oraz obranie stron dobry/zły mnie trochę intryguje, jednak nie widzę przełożenia na grę. Tzn Takate dostał jakieś bonusy i mam to opisane, ale reszta mimo