Aktywne Wpisy

zloty_wkret +72
Obudź się. Jest 2005 rok a w telewizji właśnie jest premiera pierwszego odcinka jakiegoś serialu "Lost". Chyba będzie słaby, bo o czym ciekawym może opowiadać serial o grupie rozbitków. O boże, o k---a..
źródło: LOST-Season-1-posteredited
Pobierz
Dlaczego lepiej inwestować w Bitcoina zamiast Teslę? Tesla to ludzie, inżynierzy, polityka, walka o konkurencyjność itd. To wszystko jest zawodne. Bitcoin to matematyka. Krótkoterminowo ludzie mogą wpływać na kurs bitcoina, ale nie zachwieją jego fundamentami, dlatego bitcoin jest bezpieczną inwestycją. Tesla za 30 lat może nie istnieć, tak jak nie istnieją praktycznie już telefony Nokii. Bitcoin za 30 lat dalej będzie śmigał.
#bitcoin #gielda #tesla
#bitcoin #gielda #tesla

Robię różne zadania z CodeWards itd. ale one są typu "stwórz funkcję, która wyszuka "x" i "y" w tekście i sprawdzi, których jest więcej". I irytuje mnie to, że nie natknąłem się jeszcze na coś co będę mógł wykorzystać. Jedynie robiłem zadanie gdzie po kliknięciu "buttona" zmieniał się tekst lub kolor...
Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi i dacie jakieś rady.
#javascript #naukaprogramowania
Myśl szerzej. Przykładowo, jeśli robisz stronę z formularzem na której użytkownik może dodawać i usuwać elementy, umiejętność sprawdzenia "których jest więcej" może być kluczowa.
Tworząc wyszukiwarkę uczysz się operacji na tablicach, które są skrajnie potrzebne przy wielu projektach.
Przykładowo, by wyświetlić na stronie polskie nazwy miesięcy, możesz stworzyć tablicę, a później z
$.wygenerujPadającyŚnieżek();