Już dawno żaden serial tak mnie nie #!$%@?ł jak Netflixowe Zagubieni w kosmosie. Po świetnym pierwszym odcinku i bardzo dobrych trzech kolejnych, druga połowa sezonu to równia pochyła. W ogóle to mam wrażenie, jakby zupełnie inna ekipa nad nią pracowała. Ekstremalna głupota postaci jest porażająca. To tak jakby wyobrazić sobie sytuację, gdzie ktoś musi podjąć jakąś decyzję i ma różne opcje wyboru i oni zawsze wybierają najgorzej jak mogą.
Potencjał był naprawdę spory, bo widać że Netflix zainwestował duże pieniądze - wszystko wygląda bogato, koncepty statków, planety, kombinezonów są na wysokim poziomie. Widać, że twórcy czerpali inspiracje z #masseffect - robot jako żywo przypomina designem Gethów.
Co do błędów w fizyce (np. błyskawicznie zamarzająca woda od dołu) się nie czepiam - nie ma to sensu.
Naprawdę mi szkoda, że przez durny scenariusz, czyli coś co powinno być dograne jeszcze przed rozpoczęciem kręcenia ogólna ocena serialu nie może być większa jak 6/10 (pierwszą połowę sezonu oceniłbym na 8+/10).
@lakukaracza_ @TragiKomediant hurr durr wyprodukowanie tyle gówna to ze 3 lata. Jebs. Jaskinia nietoperków. Ofc gowniarz ma włączone radyjko i budzi wszystkie xD To gówno musiało być kosmicznie wydajne jeżeli dało paliwo na opuszczenie planety XX statkom. Prawie jak wzbogacany uran.
@TragiKomediant ja ze smith przewijalem. Nie dawałem rady z tym #!$%@?.
@lakukaracza_ no i w sumie beka z tej czarnoskórej. Po co jej robili inny odcien skóry? Nie wiem. No i jeszcze nie sprawdzili dokładnie pasażerów ze w ogóle smith wlazła za siostre..
Ja myslałem ze ziemia sie zepsuła bo ta gwiazda bożonarodzeniowa walnęła a potem sugestie że to przykrywka była bo ukradli napęd kosmitom. Wtf? Gorsze pieprzenie niż w #std
@TragiKomediant: zamarzająca woda od dołu przy temperaturze -60 stopni jeszcze ujdzie, ale padający zwykły deszcz chwilę potem zamiast śniegu to już było nienormalne xD
@pax_psychicae: Anihilacja nie jest produkcją Netflixa. Altered Carbon mi się podobał, ale podobnie jak tutaj - pierwsza połowa sezonu super, ale im bliżej końca tym gorzej...
@pax_psychicae: Po prostu producent stwierdził, że film nie zarobi nic poza USA i sprzedał licencje Netflixowi. W stanach i w Kanadzie Anihilacja była normalnie wyswietlana w kinach. Jak dla mnie to nie byl zly film, dalbym mu 7/10.
@TragiKomediant: @pax_psychicae: no i trzeba zacząć od tego że anihilacja to pierwsza część z trylogii, ale wątpie by była kontynuacja, pytanie czy to dobrze czy źle
@TragiKomediant: Aktorstwo w tym serialu to jest masakra. Każda reakcja postaci siłowana do granic możliwości, a żarty sytuacyjne spleśniałe jak cholera... Cringe.
@TragiKomediant: I tak daleko zabrnąłeś. Ja po pierwszym odcinku doszedłem do wniosku że szkoda na to czasu i nerwów. Tam od początku nic się nie trzymało kupy.
@TragiKomediant: ej to ten serial gdzie w pierwszym odcinku woda zamarza w 3 sekundy, wszyscy chodzą w tym czasie bez czapek z rozpiętymi kurtkami a umierająca matka leży na śniegu obok otwartego namiotu? xD
Potencjał był naprawdę spory, bo widać że Netflix zainwestował duże pieniądze - wszystko wygląda bogato, koncepty statków, planety, kombinezonów są na wysokim poziomie. Widać, że twórcy czerpali inspiracje z #masseffect - robot jako żywo przypomina designem Gethów.
Co do błędów w fizyce (np. błyskawicznie zamarzająca woda od dołu) się nie czepiam - nie ma to sensu.
Naprawdę mi szkoda, że przez durny scenariusz, czyli coś co powinno być dograne jeszcze przed rozpoczęciem kręcenia ogólna ocena serialu nie może być większa jak 6/10 (pierwszą połowę sezonu oceniłbym na 8+/10).
#netflix #netflixpl #seriale #telewizja
#lostinspace #scifi
@TragiKomediant hurr durr wyprodukowanie tyle gówna to ze 3 lata. Jebs. Jaskinia nietoperków. Ofc gowniarz ma włączone radyjko i budzi wszystkie xD
To gówno musiało być kosmicznie wydajne jeżeli dało paliwo na opuszczenie planety XX statkom. Prawie jak wzbogacany uran.
@lakukaracza_ no i w sumie beka z tej czarnoskórej. Po co jej robili inny odcien skóry? Nie wiem.
No i jeszcze nie sprawdzili dokładnie pasażerów ze w ogóle smith wlazła za siostre..
Ja myslałem ze ziemia sie zepsuła bo ta gwiazda bożonarodzeniowa walnęła a potem sugestie że to przykrywka była bo ukradli napęd kosmitom. Wtf?
Gorsze pieprzenie niż w #std
Komentarz usunięty przez autora
@lakukaracza_ ejejej. Jeszcze jedno.
ZIEMIA JEST OSTRA. JAK DIAMENTY. ZAŁÓŻ BUTY PO TRUPIE BO CI ZETRZE PODESZWE.
a obok chodzi sobie kura. A kura jak to kura. Ma #!$%@? xD
@TragiKomediant: po pierwszym odcinku miałem wrażenie że oni są upośledzeni.