Aktywne Wpisy
cirilla1989 +596
Hemingwayy +256
#gry #konsole #pcmasterrace #kiedystobylo #cdaction
Nie było za dzieciaka chyba nic lepszego jak pojawienie się w kiosku nowego potężnego dwustustronicowego cdaction ,a na płycie gothic czy inny operation flashpoint.
Nie było za dzieciaka chyba nic lepszego jak pojawienie się w kiosku nowego potężnego dwustustronicowego cdaction ,a na płycie gothic czy inny operation flashpoint.
#hoi4
A tak w ogóle, to masz ty RiGCz grając komunistyczną Polską?
Myślałem też, żeby cofnąć się do wojny z Rosją, stworzyć własną frakcje z nadzieją że Japonia, Chiny i Mandżuko do niej dołączą. Wtedy front wschodni mam z głowy i mogę zająć się Brytolami i USA. Zastanawiam się też, czy nie lepiej byłoby desantować się na USA przez Alaskę ze względu na słabą flotę.
Póki co, to bardziej martwi mnie reakcja Japonii i Chin czy będą miały chęć dołączenia do frakcji, bo słabo mi się widzi prowadzić wojnę z każdej możliwej strony ;]
@altzheimer: W czasie wojny wypowiadałbyś nowe cele wojenne w 10 dni.
@altzheimer: XDDDDD
Robisz dywizje o rozpiętości 40
No właśnie, tylko grając Polską to już nie jest tak kolorowo w szczególności jeśli chodzi o manpowera i o wielkość ponoszonych strat w walce.
@altzheimer: 7 artylerii? Przecież miałeś wtedy znikomą obronę.
Oczywiście w innych przypadkach ustawienia szablonu o którym piszesz jest jak najbardziej ok i na takich gram.
Z tego co piszesz to statystyki rzeczywiście wyglądają nieciekawie i pomyśle nad zmianą którą proponujesz.
No cóż, tak
@altzheimer: Czemu nie? Nawet grając na podstawce można mieć 7,5% poborowych, wystarczy wziąć militaryzm i pełen pobór.
To da jakieś 2,5 miliona manpowera, więc mógłbyś z tego sformować nawet 100 takich dywizji, bo każda miałaby 20 tysięcy ludzi i zostanie ci jeszcze pół miliona manpowera.
Gdybyś widział jak podbijałem ZSRR Litwą to