Wpis z mikrobloga

Akcja była na pewno bardzo wątpliwa. Sędzia koniecznie chciał zostać bohaterem spotkania. Tylko on widział faul. Ale nie może w takim momencie gwizdać. Chyba że zamiast serca ma... kosz na śmieci. Żeby sędziować na tym poziomie, trzeba mieć osobowość. Tak samo karny mógł zostać podyktowany dla nas w pierwszym meczu. Na tego typu spotkania potrzeba ludzi, którzy mają odpowiednie kompetencje. Trzeba mieć też wyczucie sytuacji, żeby zrozumieć wagę pewnych momentów i pewnych decyzji, które rozgrywają się na boisku - stwierdził Buffon, dodając: - Jestem jednak dumny z tego, jak graliśmy i co pokazaliśmy w Madrycie. Byliśmy w sytuacji niemal bez wyjścia, ale jednak udało nam się zrobić coś niezwykłego!

Gigi Klasa. Dokładnie tak tą sytuację rozumiem.

#ligamistrzow
#mecz
  • 13
@emre899: wkleiłem zdanie Buffona i jego odczucie z którym się zgadzam. Nie kwestionuje czy tam był faul czy nie, tylko odniosłem, że normalnie po ludzku rozumiem jego podejście do tej sytuacji ;)
@viejra: obaczcie sobie sytuację z pierwszego meczu - ostatnie sekundy doliczonego czasu gry i wejście Carvajala od tyłu w nogi Cuadrado gdy ten przymierza się do strzału z 5m do praktycznie pustej bramki. Karny dla Juve i czerwona kartka dla Carvajala!. Zamiast tego sędzia odgwizduje koniec meczu. Wczoraj zupełnie 180 stopni w drugą stronę ... życzę Realowi takiego karnego przeciwko Romie w Rzymie w 95 minucie który wyklucza ich z półfinału
@viejra: > Trzeba mieć też wyczucie sytuacji, żeby zrozumieć wagę pewnych momentów i pewnych decyzji, które rozgrywają się na boisku - stwierdził Buffon
Jakie wyczucie sytuacji? Karny to karny, nie ma różnicy w której minucie...
Nie kibicuje żadnej drużynie, ale karny sie należał. Taki jest niestety football w obecnych czasach. Wygrywa ten kto jest bardziej cwany. Vasquez wiedział, że zostanie zaatakowany i rzucił się przy minimalnym kontakcie.