Wpis z mikrobloga

@callmemiro: to, że Ronaldo symuluje i jakby tego było mało, to jeszcze chamsko macha łapami w kierunku sędziego i całego świata, za samą symulkę należy się kartka, ale za takie zachowanie po symulce haniebnym jest nie ukaranie takiego idioty żółtą kartką. ahh, przepraszam, przecież to Ronaldo a nie żaden idiota. jemu wolno.¯\_(ツ)_/¯ tak samo jak Messi może uciszać palcem sędziego.
@RadioaktywneRacuchy: dziękuję za informację, kamery tego nie pokazały.
@zexan:
to, że Ronaldo symuluje i jakby tego było mało, to jeszcze chamsko macha łapami w kierunku sędziego i całego świata, za samą symulkę należy się kartka, ale za takie zachowanie po symulce haniebnym jest nie ukaranie takiego idioty żółtą kartką. ahh, przepraszam, przecież to Ronaldo a nie żaden idiota. jemu wolno.¯_(ツ)_/¯ tak samo jak Messi może uciszać palcem sędziego.

@InspektorDupa: powtórzę: kartka należała się za symulkę i tyle. Często po symulkach
jeszcze napisze ze z tego co widzialem to ze dwa razy te podnoszone rece ROnaldo to bylo jeszcze przed decyza sedziego - taka frustracja i pokazywanie mu ze byl faul.
Kartke to moglby dostac jakby kwestionowal decyzje sedziego tak jak Buffon
@callmemiro: nie, to nie jest przesada w drugą stronę. to co od kilka lat dzieje się w La Liga przy okazji derbów i ważnych meczów z udziałem Realu i Barcelony jest skandaliczne. wymachiwanie łapami po każdym kontakcie, domagania się kartek co minutę, 5 piłkarzy atakujących sędziego po każdym starciu. i to samo robi Ronaldo w LM. to jest cyrk dla #!$%@? i frajerów, a nie piłka nożna. sędziowie najpierw dali sobie
@InspektorDupa:
Decyzja sędziego z całą pewnością była odważna - podyktować karny w rewanżowym meczu ćwierćfinałowym ligi mistrzów w samej jego końcówce, to trzeba być pewnym swojej decyzji, albo głupim albo kupionym, mam nadzieję że zdecydowało to pierwsze.

Osobiście uważam, że był to karny który można było podyktować, ale stojąc tam gdzie on, nie wiem czy JA bym się odważył, bez VAR.

Na pewno parę kartek ostudziłoby zapędy do odstawiania widowiska, jakby
@InspektorDupa: To porównanie miałoby sens, gdyby ten sam sędzia sędziował oba mecze, a tak nie było. Sędziowanie w piłce nożnej w dużej mierze opiera się na interpretacji sędziego, z czego później jest rozliczany.