Wpis z mikrobloga

@Marcinowy: koty nie są za inteligentne i potrafią wskoczyć pod jadący samochód. To, że kot leży przy krawężniku to albo tak się odbił od samochodu, że wylądował w tym a nie w innym miejscu, albo ktoś po prostu przeciągnął truchło aby samochody go nie rozjeżdżały bardziej.
@Marcinowy: w ten weekend, wracając do domu, #!$%@?ł mi się taki kot centralnie pod prawe koło. Było ciemno, jechałem przepisowe 90 km/h, kot wyskoczył z jakichś krzaków czy z jakiegoś pola, nie wiem, ale centralnie to wyglądało jakby zaplanował sobie samobójstwo. Ponoć zwierzęta lgną do światła w nocy, ale nie wiem, ile w tym prawdy :P
@Marcinowy: może doszedł o własnych siłach? Jak ja miałem kotkę to nagle zniknęła i nie mogliśmy jej znaleźć od kilku tygodni. Pomyśleliśmy, że wróci jak to kot, ale po czasie w piwnicy doszliśmy do kolejnej „warstwy” drzewa do palenia i okazało się, że biedna została uderzona przez auto (pewnie sama wlazła) i jeszcze o własnych siłach doszła do piwnicy, położyła się w ciepłym miejscu i tam odeszła..
@Marcinowy Lubie Cię, sam też mam kota, ale co Ty ziomeczku wygadujesz :D Przecież nikt specjalnie nie wjeżdża na krawężnik żeby rozjechać kota xD. One tak leżą przy chodniku bo siła je tam wyrzuca przy uderzeniu, a wybiegają jak popier...... nie raz się o tym przekonałem.
Masz mojego na poprawę humoru.
Ps. Nie wypuszczam kota, chyba, że na dach werandy, którą mam przed oknem i tam nic głupiego nie odwali :).
Pobierz a.....l - @Marcinowy Lubie Cię, sam też mam kota, ale co Ty ziomeczku wygadujesz :D P...
źródło: comment_uVDZ7ZePYGPPw06z1q1lYOFU1gYacQ2w.jpg
przez poyebow na drodze

@Marcinowy: Kiedyś niestety przejechałem kota.
Jechałem po zmroku przez miasto, poniżej 50km/h "bo kot może wyskoczyć". I co? Wyskoczył #!$%@? pod tylne koło. Zobaczyłem go kątem oka na ułamek sekundy przed tym jak się wpieprzył pod samochód.
Czy mogłem tego jakoś uniknąć? Chyba tylko poprzez szybszą jazdę.
@Marcinowy: Koty powinno się trzymać w domu. Kot wolno biegajacy po wsi to szkodnik, zabije wszystko co się rusza, rozmnaża sie na potęgę i przenosi choroby. Dla dobra społeczeństwa i swoich sierściuchów zaiwestuj w coś takiego, sam też możesz to zrobić niskim kosztem.
demagog - @Marcinowy: Koty powinno się trzymać w domu. Kot wolno biegajacy po wsi to ...