Aktywne Wpisy

Ytarka +48
Jeden rabin powie tak, drugi rabin dostanie padaczki a ja Wam powiem, że ten przedpokój nigdy nie czuł się lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°) i jeszcze krzesełko se machnęłam do kompletu. #czujedobrzeczlowiek
#pierdytarke
#chwalesie #art #tworczoscwlasna #mieszkanie #rysujzwykopem
#pierdytarke
#chwalesie #art #tworczoscwlasna #mieszkanie #rysujzwykopem
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Pandzior +100
#pkp #niewiemjaktootagowac
Czy w Polsce nawet kupowanie biletu na pociąg musi być takie skomplikowana?
Czy w Polsce nawet kupowanie biletu na pociąg musi być takie skomplikowana?
źródło: temp_file7672521702219847874
Pobierz

https://twitter.com/ObywatelDC/status/982652625597419520
https://twitter.com/JacekWilkPL/status/982679207321980929?s=20
#kryptowaluty
PiS osiągnął swój cel. Nie musieli się nawet pieprzyć pisaniem ustawy zakazującej (lub nakładającej podatek), wystarczyło zmienić interpretację. Branża jest martwa, chwilowy wpływ do budżetu z racji PCC będzie ogromny, a to, że w dłuższym terminie te wpływy zmaleją (bo ludzie uciekną do
To jest mocne:
Można osiwieć. Ja nie wiem co odpowiedzialni za taki absurd mają w głowach. To już nie chodzi o krypto, bo oni mogą wszędzie
@Amadeo: śmiali się z Ambergold ale przy ambergold starciles tylko oszczednosci,
a przy komunistycznym PiS mozesz stracic majątek swojego życia bo -100% -200% -10 000 % jest osiągalne.
Ale najlepse jest to że to PiS stworzył taką interpretację przepisów. To on odpowiada za takie chore prawo gdzie interpretacje można tak zmieniać by zniszczyć rodziny.
Przecież tu nie chodzi o brak płacenia podatków tylko o to że sposób w jaki
Komentarz usunięty przez autora
@Vincent_Vega: widzisz tu jest pokręcone bo DG ma tak definicje ze jak chcesz to CI ją przybiją jak nie to nie, w teori obrót prawmi majątkowymi nie wykazuje sie w DG dlatego możesz uniknąć, że to DG była.
DG to zaliczki na podatek Zusy i kary jak nie robiłeś tego na czas.
MF stwierdził ze w koszta nie mozna wrzucić zakupu krypto na podstawie wyciągu transakcji
Kupujesz za 100zl - 1 btc do tabelki PIT dopisujesz dochód +0 koszt -100zł
Kupujesz za to BTC ETH (BTC bylo po 1000 wtedy) wpisujesz do tabelki +1000zł za sprzedaż BTC - 1000zł za sprzedaż ETH
Teraz kwiatek:
Masz lisk z 2016(koszt 4000pln) lisk sprzedajesz za 2000 pln do tabelki wpisuesz + 2000pln bo nie możesz odliczyć kosztów z 2016 w 2017
Wymieniasz . W metodzie na "bierząco" olewasz co