Wpis z mikrobloga

@GeistKSK: Wątpię, żeby coś to dało, ale powodzenia. Inaczej się współpracuje, gdy rząd jest nastawiony pozytywnie, a inaczej gdy negatywnie. A tutaj nastawienie jest z pewnością negatywne.

PiS osiągnął swój cel. Nie musieli się nawet pieprzyć pisaniem ustawy zakazującej (lub nakładającej podatek), wystarczyło zmienić interpretację. Branża jest martwa, chwilowy wpływ do budżetu z racji PCC będzie ogromny, a to, że w dłuższym terminie te wpływy zmaleją (bo ludzie uciekną do
  • Odpowiedz
Po tej akcji młodzież musi ruszyć tyłek do urny. Zaciągnąć swoją rodzinę i wykopać PiS w kosmos. To już się sprowadza do albo ONI albo MY. PiS to antypolska, antyobywatelska partia neokomunistyczna. Musi być stanowcza odpowiedź przy wyborach.

To jest mocne:

Z 10 tysięcy złotych zapłacisz 500 tysięcy podatku

Można osiwieć. Ja nie wiem co odpowiedzialni za taki absurd mają w głowach. To już nie chodzi o krypto, bo oni mogą wszędzie
  • Odpowiedz
@Amadeo: myślę, że przeprowadzka za granicę jest warta rozważenia zawsze, zwłaszcza w takich okolicznościach, w których ten kraj blokuje rozwój czegoś przyszłościowego na skalę globalną.
  • Odpowiedz
@Vincent_Vega: ja rozumiem to tak:
Kupujesz za 100zl - 1 btc do tabelki PIT dopisujesz dochód +0 koszt -100zł
Kupujesz za to BTC ETH (BTC bylo po 1000 wtedy) wpisujesz do tabelki +1000zł za sprzedaż BTC - 1000zł za sprzedaż ETH
Teraz kwiatek:
Masz lisk z 2016(koszt 4000pln) lisk sprzedajesz za 2000 pln do tabelki wpisuesz + 2000pln bo nie możesz odliczyć kosztów z 2016 w 2017
Wymieniasz . W metodzie na "bierząco" olewasz co
  • Odpowiedz